Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hiánypótló biológiai mintavevő tanfolyam indult Budapesten

Szöveg: MH Egészségügyi Központ |  2022. november 17. 8:31

AEP-66 biológiai mintavevő tanfolyamot tart az MH Egészségügyi Központ (MH EK) november 7-18. között. A kurzus 2017 óta nyújt betekintést a NATO és a békepartnerségi programban szereplő országok katonái számára a biológiai mintavétel, feldolgozás és diagnosztika folyamataiba.

20221114_biologiai_mintavevo_tanfolyam_mhek_01

A tanfolyamot dr. Lengyel Attila ezredes, az MH EK Járványvédelmi és Tudományos Kutató Intézet Intézetvezetője nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy a képzés az atom-, biológiai-, és vegyivédelmi (ABV) területen a NATO egészét tekintve hiánypótló, mert a résztvevő szakemberek részére kiváló lehetőséget biztosít szakmai egyeztetésre, illetve a szakfeladatokhoz kapcsolódó elméleti és gyakorlati tudás elmélyítésére. A NATO-n belül az interoperabilitás növelése – főleg a részképességek terén – kulcsfontosságú, így az itt kialakuló szakmai és személyes kapcsolatok jó alapul szolgálhatnak a későbbi, közös feladat végrehajtás sikeréhez.

A tanfolyam elméleti kiképzéssel kezdődött a személyi védőfelszerelés szakszerű használatának bemutatásával, valamint az egyes mintavételezési folyamatok ismertetésével, amelynek elsajátításáról a résztvevők számot is adnak a magyar oktatók felé. A második héten laboratóriumi diagnosztikai szaktevékenységet mutatnak be a gyakorlati foglalkozások részeként.

20221114_biologiai_mintavevo_tanfolyam_mhek_02
Kapcsolódó cikkek