Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hibás hűtőszekrény miatt fordult vissza a hadihajó

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2008. január 23. 20:21

Egy hibás hűtő miatt vissza kellett térnie szerdán a brit haditengerészet egyik legnagyobb hajójának egy angol kikötőbe – közölte a királyi tengerészet szóvivője. A HMS Illustrious két napja indult el az Indiai-óceán felé, ahol egy nemzetközi gyakorlaton vett volna részt.

A brit haditengerészet egykori zászlóshajóján a hús tárolására használt hűtőben találtak egy kisebb hibát, ami miatt a repülőgép-hordozónak vissza kellett térnie Portsmouthba. A hiba a szóvivő közlése szerint nem volt súlyos, de nem kockáztathatták meg, hogy melegebb éghajlatra érkezve romoljon el tejesen a több hónapos küldetésre indult hajó hűtője, és repülőgéppel keljen szerelőket szállítani a hadihajóra.

Nem ez az első eset, hogy hadihajó nem valamelyik küldetése miatt kerül a hírekben. 2007-ben hét matrózt kellett a partra szállítnia, miután rosszul lettek a WC-ből felszálló gázok miatt. Egy tengerész ugyanis két tisztószer összekeverésével akarta a lehető legtisztábbra pucolni a mellékhelységet, de a keverékből klórgáz szabadult fel.

A 209 méter hosszú hajó valószínűleg már csütörtökön újra kihajózhat.