Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hibátlanul teljesíteni

Szöveg: Madarász Gábor | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2022. október 3. 20:07

Csaknem nyolcvan önkéntes tartalékos vett részt a tartalékosok napja alkalmából megrendezett háromtusa versenyen, október 3-án, hétfőn. A Budapesti Honvéd SE sportpályáján a Magyar Honvédség két területvédelmi ezredének katonái mérték össze tudásukat.

29

Kissé hűvös, szeles, de szép napos időben rendezték meg a versenyt. Akadálypálya, fegyveres váltófutás és lézerlövészet képezte a háromtusa versenyszámait. A megnyitón csaknem nyolcvan tartalékos sorakozott fel. A lebonyolításért Janota Zoltán önkéntes tartalékos hadnagy, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred sporttisztje felelt.

Kérdésemre azt válaszolta: „az lenne a jó, ha egy nagyon erős csapatérzést tudnánk ezzel a közel száz emberrel kiépíteni.” A hadnagy harminc éve triatlonozik, és tizenhat éve edző, tehát pontosan tudja, mi kell a jó teljesítményhez. „Kicsit támogatni, dicsérni kell a katonákat” – mondta a hadnagy. Természetesen a tartalékosok is nagyon várták a versenyt. A Nyíregyházáról érkezett Fekete Andor, tartalékos őrmester szabadidejében is rendszeresen sportol – leginkább fut -, de bírja a keményebb gyakorlatokat is.

12

„Reméljük a legjobbakat! Minket azzal indítottak el otthonról, hogy ha már ilyen messziről eljöttünk, nyerjük is meg a versenyt” - újságolta, amikor arról érdeklődtem, hogy milyen célt tűztek ki maguk elé.

Az aranyérem azonban végül nem Nyíregyházára, hanem Szombathelyre, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóaljához került. A díjakat Kaló Miklós alezredes, az ezred parancsnokhelyettese adta át.