Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hírességek a repülőtéren

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. december 29. 14:54

Minden Afganisztánban szolgáló katona szeretne egy kis szünetet, pihenőt tartani az ünnepek ideje alatt. Természetesen, erre nem mindenkinek van lehetősége, de a katonák közössége lehetőséget próbál teremteni arra, hogy testileg, lelkileg feltöltődjön.

Államfők, kormányfők, katonai vezetők és hírességek a világ minden táján ilyenkor több figyelmet szentelnek a hazájuktól távol szolgálókra. Az elmúlt időszakban több európai állam-, és kormányfő tett látogatást a Kabuli Nemzetközi Repülőtéren.

Többek között a belga vezérkari főnök hozta el személyes ajándékait. Ünnepi beszédében kiemelte azt a kölcsönös tiszteleten alapuló, kiváló munkakapcsolatot, amely a magyar és a belga katonák között tapasztalható.

Az ünnepi fogadáson Charles-Henri Delcour vezérezredes személyes ajándékot adott át Kilián Nándor dandártábornoknak. Különleges esemény volt a kecskeméti állomány bejelentkezése – a világhálón keresztül – az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis évzáró állománygyűlésén.

A színészek és a sportolók ebben az időszakban nagy figyelmet fordítanak arra, hogy kifejezzék nagyrabecsülésüket azért az erőfeszítésért, amit a katonák a terrorizmus ellen vívott harcban végeznek. Meglátogatott bennünket – többek között – a hétszeres Tour de France-győztes Lance Amstrong, a hollywood-i hírességek közül Robin Williams és Mark Walhberg.

1595912120