Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hivatalos látogatásra érkezett az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokhelyettese

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2022. szeptember 28. 17:53

Hivatalos látogatáson fogadta Steven Stivers vezérőrnagyot, az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokhelyettesét dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára, és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka szeptember 27-én, kedden.

02LALA6450

A megbeszélésen a felek sikeresnek értékelték a már 29 éve tartó sokrétű együttműködésünket és leszögezték, hogy érdekeltek annak folytatásában, továbbfejlesztésében.

Az Ohiói Nemzeti Gárdával való együttműködés többek között a közös gyakorlatokon történő részvételt, a kibervédelmi együttműködést, az erők védelmét, a katasztrófaelhárítást és a civil-katonai együttműködést,vagyis a CIMIC-et őleli fel. A fejlesztések előrehaladtával pedig megnyílik a lehetőség az együttműködés fejlesztésére a légvédelmi és légi utántöltési területeken, valamint a NASAMS légvédelmi rakétarendszer üzemeltetési tapasztalatai terén is.

01LALA6447

A partnerek a találkozón elmondták: nagyra értékelik mindazokat az értékes tapasztalatokat, amelyeket az Ohiói Nemzeti Gárdával való együttműködés során szerzett a Magyar Honvédség a területi tartalékos rendszerrel kapcsolatosan. Ezekre a honvédség egyre nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program végrehajtása során. Ez lehetőséget ad az együttműködés erősítésére a közös tartalékos gyakorlatok során, amelyeken szívesen látjuk az amerikai erőket is hazánkban.

03LALA6467