Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkár

pilótatoborzás_index

A vasnak a levegőben a helye, de ehhez személyzet is kell

2022. szeptember 26. 20:47

A Honvédelmi Minisztériummal stratégiai együttműködési megállapodást kötött egyetemek rektorainak tartottak a pilótaállomány utánpótlásával kapcsolatos előadást Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison szeptember 26-án, hétfőn. Az eseményen - mások mellett - részt vett dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára, valamint dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

LALA6248

Európai Uniós kibervédelmi egyeztetés Budapesten

2022. szeptember 21. 19:23

A Magyar Honvédség Parancsnokság Kibervédelmi Szemlélőségének szervezésében zajlott az Európai Unió PESCO programja keretében megvalósuló Kiber és Információs Domain Koordinációs Központ (PESCO Cyber and Information Domain Coordination Centre, CIDCC) projekt irányító testületének ülése szeptember 19. és 21. között, Budapesten. A rendezvényt dr. Maróth Gáspár a Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára nyitotta meg.

RT1_9692

„A magyar szív nem elfoglalható”

2022. szeptember 3. 9:04

Katonai tiszteletadással egybekötött hálaadó szentmisével emlékeztek meg Buda várának 336 esztendővel ezelőtti visszafoglalásáról szeptember 2-án, pénteken, a Budavári Nagyboldogasszony Plébániatemplomban, azaz a Mátyás-templomban.

Szolnok_tart_esku_nyitó

„Szenvedélyünk Magyarország”

2022. szeptember 1. 21:12

„Akik ma esküt tettünk, elmondhatjuk magunkról, hogy a szenvedélyünk Magyarország, a magyarság, a Magyar Honvédség és a haza védelme” – mondta dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára szeptember 1-jén Szolnokon, ahol százötven önkéntes területvédelmi tartalékos katona tett ünnepélyes esküt.

Maróth_nyitó

„A katonák tudása a legnagyobb érték”

2022. augusztus 29. 7:29

Hazánk biztonságának egyik záloga a Magyar Honvédség és a haderőfejlesztési program, amely az orosz-ukrán háborúval előállt biztonságpolitikai környezetben csak még fontosabbá vált – mondta a honvedelem.hu-nak adott interjújában dr. Maróth Gáspár. A Honvédelmi Minisztérium frissen kinevezett államtitkára leszögezte: a magyar emberek érdeke, hogy kimaradjunk a szomszédban zajló fegyveres konfliktusból.

Várgesztes (nyitó)

„Katonák nélkül lehetetlen tartani a biztonságot”

2022. augusztus 28. 11:38

A Joghallgatók Önképző Szervezetének (JÖSz) nyári egyetemén tartott közös előadást dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára, valamint dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka augusztus 27-én, szombaton, Várgesztesen.

TUN_1645

„Katonai múltunk, nemzeti büszkeségünk egyik legfontosabb alkotója”

2022. augusztus 20. 17:11

Magyarország lobogójának katonai tiszteletadás mellett történő felvonásával kezdődött a tisztavatás a budapesti Kossuth téren, augusztus 20-án, reggel. A Magyar Honvédség tisztjelöltjei Novák Katalin köztársasági elnök, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében tettek esküt a haza szolgálatára.

RT1_5315

Augusztus 20-a István király által lett a legfontosabb nemzeti ünnep

2022. augusztus 19. 17:53

„István király által lett augusztus 20-a Magyarország legfontosabb nemzeti ünnepe. Neki köszönhetjük államunk megszületését, amely hagyományokon alapuló, ám jövőt garantáló értékrenddel biztosította Magyarország fenntartását” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter augusztus 19-én, pénteken, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium állami ünnepünk alkalmából rendezett központi ünnepségén.

Euroatlanti_index

Véget ért a XXI. Euroatlanti Nyári Egyetem

2022. július 30. 11:07

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg az Euroatlanti Nyári Egyetemet. A záró napon előadást tartott dr. Maróth Gáspár, a honvédelmi tárca védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára is.

Baltic_index

Újra magyar Gripenek indulnak a Baltikumba

2022. július 21. 17:00

Hatalmas megtiszteltetés és felelősség a baltikumi légtérrendészeti feladatban való részvétel – jelentette ki dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára július 21-én, csütörtökön, a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A rendezvényen – mások mellett – részt vett Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese, valamint Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa.