Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkár

Pakisztáni_delegáció-HM (8)

Pakisztáni katonai delegációt fogadtak a Honvédelmi Minisztériumban

2022. november 10. 16:55

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára Hamood Uz Zaman Khan altábornaggyal, a pakisztáni Védelmi Minisztérium védelmi államtitkárával november 10-én, a Honvédelmi Minisztériumban.

ktp_Maróth_nyitó

Példaképekre van szükség

2022. október 19. 7:20

A HM Katolikus Tábori Püspökség állománygyűlésére látogatott el a közelmúltban dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára.

Tabornoki_kinevezesek_nyitó

Tábornoki előléptetést és kinevezést adott át a köztársasági elnök

2022. október 18. 11:47

Tábornoki előléptetést és kinevezést adott át október 18-án, kedden Novák Katalin köztársasági elnök Budapesten, a Sándor-palotában.

1014_Tata_pk_váltás_index

Új parancsnok Tatán

2022. október 14. 20:30

Október 15-ei hatállyal Tóth István ezredes veszi át az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoki beosztását Lőrincz Gábor dandártábornoktól. Az október 14-ei átadás-átvételi ünnepségen Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese úgy fogalmazott: az elköszönő parancsnok négy éven át kiváló munkát végzett. A rendezvényen jelen volt dr. Maróth Gáspár, a HM védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára is. Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka személyesen köszöntötte a régi és az új parancsnokot.

KFOR XXVI-XXVII COC-42

Új parancsnoka van a KFOR-missziónak

2022. október 10. 16:42

Véget ért a magyar parancsnoki év Koszovóban, a KFOR-misszióban. Kajári Ferenc vezérőrnagy október 10-én, hétfőn ünnepélyes keretek között adta át a KFOR parancsnoki beosztását az olasz Angelo Michele Ristuccia vezérőrnagynak, a pristinai Film City katonai táborban.

Maroth - Ruszin M1 - 20220930

Folytatódik és felgyorsul a haderőfejlesztés

2022. október 1. 9:29

A brüsszeli szankciók és a gazdasági válság ellenére is tovább folytatódik a haderőfejlesztés Magyarországon, sőt felgyorsítják azt – nyilatkozta dr. Maróth Gáspár az M1 Ma este című műsorában, szeptember 30-án. A Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornaggyal, a Magyar Honvédség parancsnokával együtt a most véget ért Brave Warrior 2022 többnemzeti harcászati gyakorlatról is beszélt a péntek esti adásban.

02LALA6450

Hivatalos látogatásra érkezett az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokhelyettese

2022. szeptember 28. 17:53

Hivatalos látogatáson fogadta Steven Stivers vezérőrnagyot, az Ohiói Nemzeti Gárda parancsnokhelyettesét dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára, és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka szeptember 27-én, kedden.

20220927-ndc (4)

Egységes védelem, sokféle nézőpont

2022. szeptember 27. 20:40

Tanulmányi körút részeként Budapestre látogatott a NATO Védelmi Akadémia (NATO Defence College) 141. felsővezetői tanfolyama. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete legmagasabb szintű katonai képzésének hallgatói Magyarország kül- és védelempolitikai álláspontjával, illetve a Magyar Honvédséggel kapcsolatos információkkal ismerkedhettek meg. A rendezvényen mások mellett részt vett dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára, valamint dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

pilótatoborzás_index

A vasnak a levegőben a helye, de ehhez személyzet is kell

2022. szeptember 26. 20:47

A Honvédelmi Minisztériummal stratégiai együttműködési megállapodást kötött egyetemek rektorainak tartottak a pilótaállomány utánpótlásával kapcsolatos előadást Kecskeméten, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison szeptember 26-án, hétfőn. Az eseményen - mások mellett - részt vett dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára, valamint dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

LALA6248

Európai Uniós kibervédelmi egyeztetés Budapesten

2022. szeptember 21. 19:23

A Magyar Honvédség Parancsnokság Kibervédelmi Szemlélőségének szervezésében zajlott az Európai Unió PESCO programja keretében megvalósuló Kiber és Információs Domain Koordinációs Központ (PESCO Cyber and Information Domain Coordination Centre, CIDCC) projekt irányító testületének ülése szeptember 19. és 21. között, Budapesten. A rendezvényt dr. Maróth Gáspár a Honvédelmi Minisztérium Védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára nyitotta meg.