Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pakisztáni katonai delegációt fogadtak a Honvédelmi Minisztériumban

Szöveg: Szecsey István | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2022. november 10. 16:55

Együttműködési megállapodást írt alá dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára Hamood Uz Zaman Khan altábornaggyal, a pakisztáni Védelmi Minisztérium védelmi államtitkárával november 10-én, a Honvédelmi Minisztériumban.

Pakisztáni_delegáció-HM (6)

A pakisztáni delegációt, azaz Hamood Uz Zaman Khan altábornagy, védelmi államtitkárt, Faisal Amin ellentengernagy, nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkárt és Muhammad Saqib Khan ezredes, pakisztáni véderőattasét dr. Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára köszöntötte.

A találkozó során a felek bemutatták saját biztonsági környezetüket, az aktuális kihívásokat, illetve egyeztettek a kétoldalú katonai együttműködés lehetséges továbbfejlesztéséről is. A megbeszélés után a felek egy közös megállapodást is aláírtak, amely a két védelmi minisztérium közti jó kapcsolatok kiépítésére és fenntartására irányuló törekvéseket hangsúlyozza. A megállapodás a felek reményei szerint a létező bilaterális kapcsolatokat is erősítheti majd.