Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hogy boldogabb legyen a karácsony….

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. december 19. 9:16

A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány december 18-án a Petőfi laktanyában – az elmúlt években kialakított hagyományoknak meg felelően ez évben is – ajándékcsomaggal kedveskedett nyugdíjas katonatársainknak, valamint a tavaly hősi halált halt tűzszerészek gyermekeinek.

Ebben az évben az alapítvány pénzügyi helyzete 154 darab, közel tízezer forint értékű ajándékcsomag összeállítását, valamint 10 személy pénzbeni támogatását tette lehetővé Karácsony alkalmából.

A csomagok összeállítására elsősorban az a 281.000,- Forint került felhasználásra, amely a személyi jövedelemadó 1%-ából folyt be az Alapítvány számlájára. Ezen felül az alapítvány Kuratóriumának nyugdíjas tagjainak áldozatos munkájával felkutatott támogatók pénz- és termékadományokkal segítették a csomagok tartalmasabbá tételét.

Az ajándékcsomagok átadását az Alapítvány Kuratóriumának

tagjai végezték, a Petőfi laktanyában elhelyezett katonai szervezetek katonáinak segítségével.

A pénzadományokat, valamint a tűzszerészek gyermekeinek ajándékcsomagjait Szabó József nyá. mk. ezredes, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke, kötetlen beszélgetés keretében adta át a Helyőrség Támogató Parancsnokság Tanácstermében.

Sajnos minden évben akad olyan katonatársunk, aki betegsége folytán nem tudja személyesen átvenni az ajándékcsomagot, Részük a Alapítvány Kuratóriumának tagj

ai – az MH Katonai Közlekedési Központ által biztosított gépjárművel – kiszállítják a csomagokat, illetve eljuttatják a pénzadományokat.

Annak érdekében, hogy az alapítvány a jövőben is folytatni tudja tevékenységét, várják mindazoknak a támogatását, akik segíteni szeretnék a Budapesti Helyőrség Szociális Alapítványt (adószám:18054437-1-43, számlaszám:11713005-20416122) abban, hogy minél hatékonyabban tudja megvalósítani a Budapest helyőrségben nehéz körülmények között élő nyugállományú katonák és honvédségi közalkalmazottak, valamint özvegyeik segítését.

Alapítvány Kuratóriuma megköszöni mindazon magánszemélyeknek, vállalkozásoknak, katonai szervezeteknek (MH Támogató Dandár, MH Katonai Közlekedési Központ) támogatását, segítségét, amellyel 163 katonacsalád ünnepét sikerült egy kicsit gondtalanabbá tenni.