Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hogy zászlósok lehessenek…

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. február 11. 10:19

Február 8-án kibocsátó ünnepséggel fejeződött be a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola (MH KPTSZI) OKJ 5.4 kiegészítő zászlós alapképzésében részt vevő 62 végzős hallgató féléves tanfolyama. A képzés keretében a zömmel főtörzsőrmesteri rendfokozatot viselő katonák azzal a céllal folytatták tanulmányaikat a szentendrei tantermekben és gyakorlótéren, hogy megszerezzék a zászlósi előléptetéshez szükséges képzettséget.

A kivétel erősíti a szabályt – szokták mondani –, hiszen a hallgatók között voltak néhányan, akik már a zászlósi rendfokozatot viselték. Ők utólag szerezték meg a szükséges iskolai végzettséget. Amint az MH KPTSZI vezetői elmondták, a 2010. szeptember 1-jén indult tanfolyam összevonásain, a tantermi foglalkozásokon és a gyakorlati képzés során kiemelkedő hozzáállást tapasztaltak a hallgatói állomány részéről, s ez később a vizsgaeredményekben is megmutatkozott.

1595913959
A 2010/11. oktatási évben honvéd zászlós (parancsnoki ágazat, hadműveleti és kiképzési beosztott) alapképzésen 29 fő,
honvéd zászlós (parancsnoki ágazat, vezénylő zászlós) alapképzésen 18 fő, honvéd zászlós (ügyviteli ágazat, ügyviteli szakember) alapképzésen 6 fő, honvéd zászlós (haditechnikai ágazat, páncélos és gépjármű technikus) alapképzésen 9 fő fejezte be sikeresen tanulmányait.

A kibocsátó ünnepségen Bozó Tibor ezredes, az MH SZCSF csoportfőnöke, dr. Kovács Tibor mk. ezredes, az MH KPTSZI igazgatója, Mikusi Zsolt ezredes, az MH Központi Kiképző Bázis parancsnoka, Bogdán Tibor törzszászlós, az MH vezénylő zászlósa és a hallgatók katonai szervezetei vezénylő zászlósainak jelenlétében vették át a képzés sikeres elvégzését tanúsító okmányokat a katonák, a legjobbak pedig az igazgató tárgyjutalmát érdemelték ki. Bozó ezredes a végzősöket köszöntő beszédében értékelte a tanfolyam sikeres elvégzése érdekében végzett oktatói, kiképzői munkát, a hallgatók aktív hozzáállását, és további sikereket kívánt katonai pályafutásukhoz.

A kibocsátó ünnepség ebéddel ért véget.

 
1595913959
 
1595913960

 
 Fotó: a szerző felvételei