Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvéd tisztjelöltek a Judo MEFOB dobogóján

Szöveg: honvedele.hu / uni-nke.hu | Fotó: Szilágyi Dénes |  2021. november 17. 15:08

Egy év kihagyás után rendezték a 2021-es Judo MEFOB-ot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Arénájában november 14-én, zárt kapuk mögött. Az eseményen tizenkilenc felsőoktatási intézmény, közel háromszáz hallgatója küzdött meg idén az egyetemi bajnoki címért.

12_judo_mefob_2021-2

Az eseményt Freyer Tamás, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Testnevelési és Küzdősportok Tanszék vezetője nyitotta meg és köszöntette a rendezvény résztvevőit, majd beszédet mondott Hautzinger Zoltán rendőr ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának dékánhelyettese, Juhász Péter, a MEFS főtitkára, valamint Németh Endre, a Testnevelési Egyetem oktatója. Ezt követően léptek tatamira a hallgatók.

A verseny négy tatamin, huszonnyolc kategóriában zajlott. Az 1-3. küzdőtéren a profik, míg a 4. küzdőtéren az amatőrök versenyeivel kezdődött meg a bajnokság. Az A kategória befejeztével rövid eredményhirdetés után amatőrök küzdhettek tovább egymással az Arénában.

4_judo_mefob_2021-2

A csapatversenyen az első helyen a Testnevelési Egyetem hallgatói végeztek, ezüstérmet szerzett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, míg bronzéremmel térhetett haza a Pécsi Tudományegyetem.

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, valamint az MH Ludovika Zászlóalj képviseletében Fitos Gergő honvéd tisztjelölt a második helyen végzett kategóriájában, míg Bella Iliász honvéd tisztjelölt a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A Judo MEFOB-ot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Testnevelési Egyetem szervezte, közreműködött a Magyar Judo Szövetség és az Újpesti Torna Egylet.

Forrás: uni-nke.hu