Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédek a fehérvári hokisok szezonnyitóján

Szöveg: Navarrai Mészáros Márton | Fotó: Kormány Gábor |  2023. szeptember 3. 18:53

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata és vezetősége csapatépítő napon, majd a szurkolók számára is nyitott csapatbemutatón vett részt a székesfehérvári Bregyó közi Sportcentrumban szeptember 3-án, vasárnap. A rendezvényen az MH Sportszázad tagjaival és a katonai toborzókkal is találkozhattak a jéghoki szerelmesei.

„Kevés dolog fontosabb a sportnál egy közösség életében, azon belül a jégkorong ebben a városban különösen fontosnak számít. Izgalmas idény kezdődik el hamarosan, sőt, tulajdonképpen már szépen el is kezdődött: a csapat erejét mutatja, hogy a héten történt egy honosítás a Városházán. Megtiszteltetés, hogy esküt tetethettem Henrik Nilssonnal, a csapat hátvédjével és oklevelet adhattam át neki” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a Hydro Fehérvár AV19 tizenháromszoros magyar bajnok jégkorongcsapat szezonindító szurkolói családi napján.

Székesfehérvár (8)

A városvezető nem csak a harminckét éves svéd profi jégkorongozó frissen megszerzett magyar állampolgárságáról, hanem arról is beszélt, hogy az osztrák bajnokságban játszó Fehérvár AV19 új csarnoka, az Alba Aréna „nagyon szépen és abszolút ütemterv szerint” épül, de a csapat a most kezdődő idényt még a Raktár utcai létesítményben kezdi és fejezi be. „Ott tart a sportcsarnok-építkezés, ahol a szerződés és az ütemezés szerint tartania kell, így nincs akadálya annak, hogy valamikor december végén, esetleg jövő év januárjában megtörténjen a műszaki engedélyeztetés” – emlékeztetett a multifunkcionális építmény fejlesztése kapcsán. Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a Magyar Honvédség kirendelt állományának is, akik a rendezvény lebonyolításában és színesebbé tételében segédkeztek.

Székesfehérvár (6)

A legnépszerűbb magyar jégkorongcsapat szezonindító nyílt napján ugyanis a Magyar Honvédség katonái építettek akadálypályát az AV19 keretét alkotó huszonöt játékosnak és az 1960-ban alapított klub vezetőségének, amelyen a sportolók és a szakemberek eredményesen átkeltek a délelőtt folyamán. A rendezvény délutáni folytatásáról sem hiányzott a haderő: az MH Sportszázad képviseletében Alekszejev Tamara szakaszvezető, világ- és Európa-bajnok öttusázó, Tarné Kovács Sarolta őrmester, olimpiai bronzérmes öttusázó és Demeter Bence világbajnok öttusázó tájékoztatta az érdeklődőket a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia szervezetébe tartozó, élsportolókból létrehozott alegység működéséről. A sportrajongók kipróbálhatták magukat az öttusa néhány számában, de a lövészetben, a lézerlövészetben és a vívásban is megmérettethették tudásukat. Az atlétikai központ területére kilátogatók az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda munkatársai által kitelepült VR lövész szimulátorral épületharcászati helyzeteket gyakorolhattak, de a legnagyobb sikert a honvédség rakoncátlan, de ügyes négylábúja, a Boston Dynamics amerikai mérnöki és robotikai tervező cég SPOT elnevezésű robotkutya aratta.