Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelemről középiskolásoknak

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. október 31. 17:30

Pályaorientációs nap során érkeztek középiskolai diákok az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) nyíregyházi Damjanich laktanyájába, október végén.

Nyíregyháza_pályaorientációs (2)

Az MH 2. TVE Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ szervezésében megvalósult laktanyalátogatás során az Abigél Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium, valamint a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakképző Iskola és Kollégium pályaválasztás előtt álló tanulói és kadétjai nyerhettek bepillantást a területvédelmi ezred életébe.

A látogatás első részeként Czill István alezredes, az alakulat parancsnok-helyettese köszöntötte a gyermekeket. Az alezredes előadásából megismerhették az Önkéntes Tartalékos Rendszer működését, a területvédelmi ezred megalakulásának és fejlődésének történetét, valamint az alakulat katonáinak az elmúlt években végrehajtott feladatait. Az előadás során a fiatalok megismerhették a különböző szolgálati formákat is, kiemelve az Önkéntes Tartalékos Rendszer kínálta lehetőségeket, juttatásokat. Ezt követően a diákok megtekintették az 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóalj haditechnikai bemutatóját, majd nagy lelkesedéssel próbálták fel a különböző katonai ruházati darabokat is.

Nyíregyháza_pályaorientációs (8)

A laktanyai pályaorientációs látogatás kiváló alkalmat nyújtott arra, hogy a középiskolások megismerkedhessenek a honvédség életével és betekintést nyerjenek a katonák mindennapjaiba, lehetőséget biztosítva arra, hogy egyre több fiatalban ébredjen fel a hazafias gondolkozás, a honvédelmi pályával szembeni vonzalom.