Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Vízi kiképzésen a légvédelmi katonák

Szöveg: Vörös István főhadnagy | Fotó: Miklós Máté főtörzsőrmester |  2022. október 31. 19:10

A légvédelmi szakfeladatoktól eltérő, mégis az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred egyik képességét gyakoroltató kiképzési esemény zajlott a napokban Győrben.

Győr_vízi_kiképzés (1)

A rakétaezred logisztikai zászlóaljának műszaki szakállománya - az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred búvárai és az MH Egészségügyi Központ egészségügyi szakállománya biztosítása mellett - tartott vízi kiképzést és gyakorlatot a Mosoni-Dunán, október 26-án, szerdán.

Győr_vízi_kiképzés (3)

A PTSZ-M közepes, lánctalpas úszógépkocsival végrehajtott manőverek során a győri honvédek a vízi jártasság alapelveit, a partfogást és vízre szállást is gyakorolták. A foglalkozás részeként a CSM-40 motorral ellátott csónakok kezelő állománya hosszú távú vezetési gyakorlatot, vízből mentési feladatokat, valamint vízi manővereket hajtott végre.

Győr_vízi_kiképzés (2)

A 17 tonnás monstrum egy olyan különleges jármű, amely képes különböző vízi akadályok leküzdésére, miközben rendkívüli teherbírása miatt alkalmas 10 tonnáig haditechnikai eszközök, vagy 70 fő deszantos katona szállítására. A jármű ezáltal katasztrófavédelmi helyzetben kiválóan alkalmazható szárazföldön és vízen egyaránt.

Győr_vízi_kiképzés (4)