Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi és sportnapok Óbudán

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: honvedelmisport.hu |  2022. október 21. 15:32

A Magyar Tartalékosok Szövetsége II. kerületi szervezete idén második alkalommal bonyolítja le a honvédelmet és sportot összekapcsoló rendezvénysorozatát Óbudán.

matasz_sportnap_obuda_001

A Gankaku Sportegyesülettel közös szervezésű eseménysorozat egyik fő célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a civil társadalmat és a honvédséget. A szeptember elején kezdődő és október végén záródó „Matasz Honvédelmi és Sportnap” sorozat első eseményén a civileknek rendeztek oktatást az Óbudai Judo Clubban, amelyen megjelent Szilágyi József, a Terrorelhárítási Központ műveleti igazgatója is.

A sorozat újabb szeptemberi eseményén a BMSZC Than Károly Ökoiskola és Technikum diákjainak felkészítése zajlott katonai vagy rendőrségi pályára. A tanulók megismerkedtek a judo és karate, a rendőrségi önvédelem és intézkedéstaktika, a katonai közelharc és kézitusa alapjaival, valamint fontos ismereteket szereztek a katonai szakápolás, az elsősegélynyújtás, az életmentés és helyszínbiztosítás területén is.

matasz_sportnap_obuda_002

Szabó János főszervező elmondta, hogy a gyakorlati képzéseket gyógytornával egészítették ki. Bársony Zsuzsanna gyógytornász vezetésével a kadétok megtanulhatták, hogyan gyakorolhatnak sérülésmentesen és lehetőségük nyílt a helyes testtartás, bemelegítés és levezetés elsajátítására is. Az elsősegélyképzéssel az a cél, hogy a résztvevők már fiatalon megtanulják, mi a teendő veszélyhelyzetekben, a közelharc pedig a technikai ismeretek mellett fejleszti a stratégiai gondolkodást.

Az október végén záruló rendezvénysorozat sikere elsősorban a kiváló szakmai oktatók tudásának és összehangolt munkájának, illetve a rendőrök, katonák és civilek összefogásának köszönhető.

matasz_sportnap_obuda_003