Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

20 éves a Katonai Biztonsági Hivatal

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. február 15. 13:45

Idén huszadik alkalommal emlékeztek meg ünnepi állománygyűlésen a Magyar Köztársaság Katonai Biztonsági Hivatal megalakulásáról. A február 12-i eseményen részt vett dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter, Juhász Gábor, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító miniszter, Tömböl László mérnök vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, a rendőrség, valamint a társ hivatalok, szolgálatok vezetői is.

A Himnusz elhangzását követően felolvasták a honvédelmi miniszter, és az országos rendőrfőkapitány köszöntő leveleit.

Köszöntő beszédében a honvédelmi miniszter kiemelte a Katonai Biztonsági Hivatal gyors alkalmazkodóképességét a folyamatosan változó biztonsági környezethez. Ezzel, és magas szintű szakmai munkájával a szervezet kivívta a hazai és külföldi biztonsági szolgálatok elismerést is. Az említett változások érintették a NATO-t és az Európai Uniót is. Napjainkban ezek a szervezetek mások, mint voltak hazánk csatlakozásának idején.

1595897114
Ma már számos, határainkkal szomszédos ország tagja az uniónak és az Észak-atlanti Szövetségnek, s a nem tagok is partneri viszonyt ápolnak vele. Mindezek ellenére továbbra sem mondhatunk le hazánk biztonságának megőrzéséről, ezután is fontos feladat lesz a megelőzés, és ha szükséges, a hatékony válaszlépés, jelentette ki a miniszter. Megerősítette, hogy ebben a munkában, érdekeink és értékeink védelmében igen fontos marad az összehangolt, hazai és nemzetközi tevékenység.

– Éppen ezért tisztelettel és nagyrabecsüléssel köszöntöm ezen az ünnepi napon a hivatal állományát, és kívánom, hogy jelmondatuk jegyében, „Hűséggel, bátorsággal, becsülettel" érjenek el további eredményeket. Ehhez sok sikert és katonaszerencsét kívánok – fejezte be beszédét dr. Szekeres Imre.

Ezután elismerések, kitüntetések, emléktárgyak átadására került sor. A miniszteri és államtitkári elismeréseket – köztük a Hajnik Pál-díjat – a honvédelmi miniszter adta át, míg a vezérkari főnöki elismeréseket Tömböl László vezérezredestől, a főigazgatóit pedig Kovácsics Ferenc altábornagytól vehették át. Az országos rendőrfőkapitány díszkarddal, illetve tőrrel ismerte el az együttműködésben kiemelt munkát végző katonák tevékenységét.

Az ünnepi eseményt fogadás zárta, amelyet Kovácsics Ferenc altábornagy, a hivatal főigazgatója adott a vendégek és az elismerésben részesültek tiszteletére.

1595897114
1595897114