Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A cseh nagykövet a honvédelmi miniszternél

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. július 29. 13:30

Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter július 23-án – kérésére – hivatalában fogadta Jaromír Pli¹ek urat, a Cseh Köztársaság budapesti rendkívüli és meghatalmazott nagykövetét. A miniszter tájékoztatta a nagykövetet arról a munkáról, amelyet a honvédelmi tárca vezetése az elmúlt hetekben végzett.

A tárca vezetésének első lépésként – biztosítva a napi működést és folyamatosságot – át kellett tekintenie a folyamatban lévő ügyeket, különös tekintettel azokra, amelyeknek jelentős költségvetési vonzata van.

Hende Csaba kiemelte, hogy hivatalba lépésének első hetében gesztusértékű döntést hozott az L-159 repülési idő vásárlásának ügyében. A döntés jól szemlélteti a kormány és a honvédelmi tárca vezetésének azt a szándékát, hogy nagy hangsúlyt helyezzen a közép-európai kapcsolatokra. Ugyanakkor a döntés jó alapot adhat a két ország közötti hosszú távú együttműködés kialakítására is.

Jaromír Pli¹ek cseh nagykövet köszönetet mondott a honvédelmi miniszternek a fogadásért. Tekintettel arra, hogy hamarosan lejár diplomáciai szolgálata, szeretné az új nagykövetnek úgy átadni a misszió vezetését, hogy már személyesen ismeri a honvédelmi minisztert és megbeszélést folytattak a két tárca problémamentes együttműködéséről. A nagykövet jelezte azt is, hogy a kecskeméti repülőnapon várhatóan Ján Fulik miniszterhelyettes fogja képviselni a cseh védelmi tárcát.

1595905240
 

Szöveg: Lakner Ede

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária