Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Pec-ben szolgáló katonákat látogatta meg a miniszter

Szöveg: Révész Renáta |  2007. december 16. 17:18

A Pec-ben szolgáló magyar századot is meglátogatta vasárnap délelőtt Szekeres Imre honvédelmi miniszter, hogy a Koszovóban szolgáló mintegy 150 egyenruhásnak személyesen mondjon köszönetet a távolban végzett szolgálatáért.

Bár a tél elérte Koszovót is, szerencsére nem esett le akkora mennyiségű hó, hogy meghiúsította volna a magyar delegáció látogatását a Pristinától mintegy 80 kilométerre található Pecben.

Az itt található KFOR támaszponton ugyanis mintegy 150 magyar katona teljesít szolgálatot, akiket a miniszter, illetve a vezérkari főnök mindenképpen meg szeretett volna látogatni. Egész évi munkájukért köszönetet mondva, személyesen adták át azt a bicskát, amellyel megegyezőt a Pristinában szolgáló magyar katonáknak előző este ajándékoztak.

A magyar katonáknak állománygyűlés keretében adták át a késeket, mely csak olyan egyenruhásé lehet, aki misszióban szolgál. A gravírozott, sorszámozott kés egy életre emlékeztetheti a missziósokat arra a fél évre, melyet Koszovóban töltöttek.

A delegáció a pec-i látogatást követően visszautazott Pristinába, ahonnan AN-26-os repülőgéppel a délutáni órákban visszatért Magyarországra. A két napos látogatásról szóló helyszíni riportunkat a honvedelem.hu-n holnap olvashatják.