Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi gyertyagyújtás a minisztériumban

Szöveg: kormany.hu |  2011. december 2. 15:50

Jöjj el, édes Üdvözítőnk…!- énekelték együtt az adventi áhítaton résztvevő köztisztviselők, katonák, közalkalmazottak a Honvédelmi Minisztériumban december 2-án, pénteken.

A honvédelmi tárca vezetői közül is többen megjelentek azon az adventi áhítaton, amelyet a Keresztény Katonák Szövetsége, a HM Protestáns Tábori Püspökség, a HM Katolikus Tábori Püspökség szervezett. A második adventi vasárnapot jelképező gyertyát meggyújtva, annak fényében kezdődött a meghitt hangulatú áhítat.

1595928317
„Advent egyik alapgondolata a vágyódás, amely átvezet bennünket a személyes kapcsolatok mélységébe, elvezet bennünket a hithez, Istenhez!"- fogalmazott Bíró László katolikus tábori püspök. „Látva a jászolban megszülető kis Jézust, a lét értelmét is ünnepeljük karácsonykor, azt, hogy jövőnk van!", hangsúlyozta.

A katolikus tábori püspök gondolatait követően Jákob János ezredes, a Protestáns Tábori Püspökség irodavezetője mondott rövid imát. A közös imádság, az együtt éneklés – amelyet a Magyar Honvédség Légierő Zenekar Veszprém tagjai kísértek – tette még meghittebbé az áhítatot.

Közös gyertyagyújtásra várja munkatársait a következő hetek péntekén is a minisztérium; hogy valamennyien lélekben megerősödve, a várakozás örömével érkezzenek meg Szent Karácsony éjjelén a megszülető Jézuskához szeretteik körében…

(HM Sajtóiroda)