Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alelnöki látogatás Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. november 21. 16:40

Az MH Altiszti Akadémiát látogatta meg Csampa Zsolt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának (HRB) alelnöke november 17-én, csütörtökön Szentendrén. 

Az alelnököt elkísérte Homola Csaba nyugállományú dandártábornok, a HRB titkára, Szijjártó Sarolta, a Fidesz védelmi kabinet szakértője, valamint Boros Bánk Levente, a honvédelmi miniszter főtanácsadója is.
A látogatás elején a vendégek meghallgatták Mikusi Zsolt ezredes, az altiszti akadémia megbízott parancsnokának tájékoztatóját, amelyben hangsúlyosan szerepelt a látogatást megelőző napon megalakult MH Altiszti Akadémia feladatrendszere, struktúrája és a jogelőd MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) mintegy fél évtizedes tevékenységének összefoglalása.

A vendégek ezt követően megtekintették a szentendrei objektum kiképzési, elhelyezési és rekreációs létesítményeit és az éppen zajló záróvizsgákat, valamint azokat a kiképzési foglalkozásokat, amelyeket a három hónapos alapkiképzésük végén tettek a honvédtiszthelyettes-jelöltek.

Az MH Altiszti Akadémia csobánkai gyakorlóterén a vendégek megismerkedtek a nem hagyományos módon előállított és alkalmazott robbanóeszközök (IED) elleni tevékenységre való kiképzésben elért eredményekkel és a nemzetközi kiképzés jövőbeni feladataival.

Csampa Zsolt a látogatás összegzéseként elmondta, hogy az élet- és munkakörülményeket meghatározó jogszabályok meghozatalának fontos tényezője a személyes tapasztalatok megszerzése, ezért törekszik munkatársaival a katonai szervezetek tevékenységének megismerésére.

Fotó: A szerző felvételei