Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ami fölösleges, egy fillérért is drága!

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. február 23. 11:37

2012-ben is magas színvonalú szolgálatot, elkötelezett munkát és takarékosságot vár el a Magyar Honvédség vezetőitől a honvédelmi miniszter. Hende Csaba éves értékelő és feladatszabó vezetői értekezletén fogalmazta meg elvárásait az állománnyal szemben február 23-án, csütörtökön.

A Honvédelmi Minisztérium Dózsa György úti objektumában tartott értekezleten a tárcavezető részletesen beszélt az elmúlt másfél évben elvégzett munkáról. Hende Csaba hangsúlyozta: 2011 sikeres évet tett hozzá a honvédelem történetéhez, de az ország helyzete miatt még a legnagyobb erőfeszítések is csak levegőhöz jutásra voltak elegendőek. A honvédelem rendszerének megújítása azonban komoly eredményekkel és a hatékonyság növekedésével járt, miközben a honvédség tekintélye, társadalmi elfogadottsága is jelentősen nőtt.

A miniszter 2012 feladatairól szólva elmondta: a korlátozott anyagi eszközök miatt nehéz év áll a tárca és a honvédség előtt, így mindenek előtt takarékosságra van szükség, amiben az állomány összes tagjának ki kell vennie a részét.

Ami fölösleges, egy fillérért is drága; ezt a fölöslegeset kell azonosítanunk, nem a szolgálati érdeket rövidebbre szabnunk – hangsúlyozta Hende Csaba egy régi római szenátor, Cato mondását idézve. A tárcavezető elmondta: idén is magas színvonalú szolgálatot vár el a vezetőktől. „Legyünk méltóak hivatásunkhoz, küldetésünkhöz!" – zárta beszédét a miniszter.

(További részletek hamarosan!)