Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Attasék az Arzenálnál

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. április 7. 14:43

Nyírteleken, a HM Arzenál Zrt.-nél tettek látogatást a hazánkban akkreditált katonai és véderő-attasék, akik részletes tájékoztatást kaptak a társaság tevékenységéről.

A HM Arzenál Zrt. jogelődjét 1964-ben alapították, a jelenlegi gazdálkodási formában, részvénytársaságként 1992 óta működik, és 1993 óta haditechnikai termékekkel kapcsolatos külkereskedelmi tevékenységet is folytathat. Az Arzenál Zrt. a Honvédelmi Minisztérium irányítása alatt működő, teljes mértékben állami tulajdonú részvénytársaság, amely a NATO hivatalos, minősített beszállítója. A cég székhelye Kelet-Magyarországon, a Nyíregyházától 10 kilométerre lévő Nyírteleken található: itt tettek látogatást április 6-án a Magyarországon akkreditált katonai és véderő-attasék.

A társaság részéről Kovács József vezérigazgató és Királyfalvi Róbert vezérigazgató-helyettes fogadták a vendégeket, akik ezután rövid prezentáció formájában ismerkedtek az Arzenál Zrt. tevékenységével. Az attasék a tájékoztatót követően sétát tettek a társaság létesítményének területén.