Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának pályázati felhívása az afganisztáni NATO Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) misszió egyéni törzstiszti beosztásaiban történő szolgálatteljesítésre

2007. január 1. 0:00

A 99/2003 országgyűlési határozat értelmében az afganisztáni NATO Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erők (ISAF) kötelékében történő szolgálatteljesítés céljából pályázatot hirdetek a misszió vezényléssel betölthető egyéni beosztásainak ellátására.

A pályázatra korlátozás nélkül jelentkezhetnek a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség állományának hivatásos és szerződéses tisztjei, zászlósai és tiszthelyettesei.

A megpályázható beosztások megnevezése:

     összekötő főtiszt, ISAF-parancsnokság, (szds-őrgy.),
     gépjárművezető, ISAF-parancsnokság, (tőrm-zls.),
     haderő-tervezési főnök, ISAF Északi-körzeti Parancsnokság (alez.),
     hadműveleti főnök, ISAF Északi-körzeti Parancsnokság (alez.),
     felderítő-elemző tiszt, ISAF Északi-körzeti Parancsnokság (fhdgy-szds.),
     felderítő tiszt, ISAF Konduz PRT (fhdgy-szds.),
     hadműveleti tiszt, ISAF Konduz PRT (fhdgy-szds.),
     ügyeletes tiszt, ISAF Északi-körzeti Parancsnokság (fhdgy-szds.),
     hadműveleti ügyeletes tiszthelyettes, ISAF Északi-körzeti Parancsnokság (tőrm-zls.),
     vegyivédelmi tiszthelyettes, ISAF Északi-körzeti Parancsnokság (ftőrm-zls.),
     összekötő tiszt, főtiszt, ISAF Északi-körzeti Parancsnokság (fhdgy-alez.),
     látogatást szervező tiszt, ISAF Északi-körzeti Parancsnokság (fhdgy-szds.),
     szállítást szervező tiszt, ISAF Északi-körzeti Parancsnokság, nemzeti elem (hdgy-szds.)

A beosztások a misszió állománytáblájának változása esetén módosulhatnak.

A külföldi szolgálatteljesítés személyi feltételei:

     A 7/2006. HM-rendeletben meghatározottak szerinti kifogástalan egészségi, fizikai és pszichológiai állapot,
     legalább 2008. december 31-ig érvényes „B" típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésről szóló szakvélemény, vagy a pályázati anyaghoz csatolt állományilletékes parancsnoki nyilatkozat, amelyben tájékoztat a nemzetbiztonsági ellenőrzés kezdeményezésének időpontjáról;
     érvényes, legalább „B" kategóriás gépjárművezetői engedély, a „gépjárművezető, ISAF-parancsnokság" beosztáshoz „B-C" kategóriás gépjárművezetői engedély vezetési gyakorlattal,
     tisztek esetében STANAG 3.3.3.3., tiszthelyettesek esetében STANAG 2.2.2.2., vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal igazolt angol nyelvtudás,
     legalább 3 év csapatgyakorlat,
     felhasználói szintű számítógép ismeret (MS Word, Excel, Powerpoint, Outlook),
     A pályázatok elbírálásánál előnyt jelent a missziós beosztással megegyező szakmai tapasztalat, valamint előzetes afganisztáni vagy iraki szolgálat.

A külföldi szolgálat teljesítésének kizáró okai:

     Büntető-, szabálysértési vagy fegyelmi eljárás vagy ilyen eljárás eredményeként hozott elmarasztaló határozat. A katona nyilatkozni köteles arról, hogy tudomása szerint folyik-e vele szemben ilyen eljárás,
     kizáró ok, ha a pályázó nem jelenik meg a személyi beszélgetésen, az orvosi-fizikai alkalmassági vizsgálaton, a célfelkészítésen,
     kizáró ok a célfelkészítés során nyújtott nem megfelelő teljesítmény, magatartás.

A külföldi szolgálatteljesítés időtartama 6 hónap, amely a misszióban részt vevő nemzetek, valamint a saját váltási időszakok figyelembevételével változhat.

A sikeresen pályázók részére, misszióorientált célfelkészítést követően, képzettségüknek, felkészültségüknek, rendfokozatuknak megfelelő ISAF-missziós beosztást ajánlanak fel, vagy tartalékba kerülnek.

A missziós beosztásban történő szolgálatteljesítés tervezett kezdete 2008. március, valamint 2008. szeptember.

A pályázatot személyi javaslati lapon kell benyújtani, amihez csatolni kell az Adatlap külföldi szolgálatra történő jelentkezéshez című nyomtatványt, a nyelvvizsga bizonyítvány, jogosítvány, érvényes útlevél, hivatalos vércsoport-igazolás, valamint a nemzetbiztonsági vizsgálat végrehajtását bizonyító okmány másolatait. A pályázó nyilatkozzon, hogy az adatlapon megadott személyes adatainak kezeléséhez hozzájárul, illetve, hogy a célfelkészítés sikeres teljesítése után önként vállalja a külszolgálati vezénylést a számára meghatározott időpontban, az általa elfogadott missziós beosztásban. Az adatlapon megadott információk hitelességét az állományilletékes alakulat személyügyi főnöke záradék formájában igazolja.

A pályázatokat az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részére kell benyújtani futárposta útján. A pályázók a kitöltött adatlapokat faxon (02-34-4833) is küldjék meg az MH ÖHP HDMF részére. A pályázatok beérkezésének határideje: 2007. szeptember 15.

A pályázatok elbírálását az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka által kijelölt szakmai bizottság végzi, melynek határideje: 2007. október 5.

A pályázatok elbírálásáról minden pályázatot benyújtó értesítést kap, 2007. október 31-ig.

Az egészségi alkalmassági és fizikai állóképességi vizsgálatokon megfelelt jelentkezők célfelkészítésére az MH Béketámogató Kiképző Központban (Szolnok) kerül sor, az előzetes tervek szerint 2007. novemberben.

A pályázati felhívással kapcsolatban érdeklődni lehet a 34-4840/4957/4705 HM-telefonszámokon vagy az [email protected]e-mail címen.

Dokumentumok