Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Boldog születésnapot!

Szöveg: Lakrovits László nyugállományú alezredes |  2011. május 17. 10:13

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötték a közelmúltban Bódis János nyugállományú ezredest, a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesületnél. A miniszterelnök köszöntő emléklapját, az önkormányzat jókívánságait és jutalmát Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar adta át a szép kort megért katonatisztnek.

Az ünnepeltnek Horváth Ferenc őrnagy, az MH Nyugat – Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság szombathelyi toborzóirodájának képviselője adta át a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnökének közös emléklapját. Bódis Jánost és feleségét a jeles alkalomból a bajtársi egyesület kórusa katonanótákkal üdvözölte, majd következett az ünnepi vacsora.

Az ünnepségen Bódis ezredes megígérte, hogy századik születésnapján elárulja a hosszú élet titkát. Életútjáról elmondta: katonai pályafutását tüzértisztként a Horthy-hadseregben kezdte, majd a Magyar Néphadseregben folytatta, ahonnan 1956-os tevékenysége miatt leszerelték. Rehabilitálására – ezredesként – az elsők között 1990-ben került sor, azóta – feleségével együtt – aktív tagja a bajtársi egyesületnek.

Fotó: Tánczos Mihály nyugállományú ezredes