Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tömegsírt találtak Deraában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. május 17. 11:16

Tömegsírt találtak május 16-án, hétfőn a szíriai Deraában, a rendszerellenes tüntetések kiindulópontjának számító városban – jelentette be nicosiai székhelyén egy szíriai emberjogi szervezet, amely annak ellenére tudomást szerzett róla, hogy a várost hetek óta igyekeznek elszigetelni a külvilágtól a hatóságok.

„A hadsereg engedélyezte ma a lakosoknak, hogy két órára elhagyják otthonukat. Ekkor fedezték fel a tömegsírt az óváros területén, de a hatóságok körülzárták a zónát, hogy az emberek ne kereshessék meg a holttesteket" – mondta Ammár Kurabi, az országos emberjogi szervezet igazgatója. Az egyelőre nem tudni, hány holttest van a tömegsírban. Kurabi minden felelősséget a rendszerre hárított azért, hogy bűncselekményeket követtek el a fegyvertelen lakosok ellen.

A Damaszkusztól száz kilométerre délre fekvő Deraa ellen április 25-én vetették be a hadsereget a tüntetések megfékezésére, de azóta kivonták. A városban állítólag több százan vesztették életüket a tiltakozó mozgalom március 18-i kezdete óta.

Címkékjog