Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy magyar katona is megsérült Afganisztánban

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. október 27. 10:51

Két ember életét vesztette, és egy magyar katona is megsérült, amikor robbanás történt ma reggel Afganisztánban, egy rendőrségi objektumban. A sebesült hozzátartozóit a Honvédelmi Minisztérium már értesítette.

Az ázsiai országban hétfőn, magyar idő szerint hét órakor történt robbanás a pol-e khomri-i rendőr-parancsnokságon. A városban működő, magyar vezetésű Tartományi Újjáépítési Csoportot egy ISAF katonai delegáció látogatta meg. A program részeként a delegációt magyar katonák kísérték el a rendőr-parancsnokságra, ahol a vendégek a helyi rendőrök képzési körülményeiről tájékozódtak.

Az épület udvarán éppen az afgán rendőrök kiképzésével foglalkozó, nemzetközi civil csoport dolgozott, amikor a parancsnokság udvarán robbanás történt, amit – az eddigi vizsgálatok szerint – feltehetően egy rendőrnek álcázott öngyilkos merénylő okozott.
A robbanás miatt a civil kiképző csoportban – ahol egyébként nincs magyar résztvevő – két ember életét vesztette, és egy harmadik is megsérült. A delegációt kísérő magyar katonák közül egy szenvedett könnyebb sérüléseket, őt a táborban ellátták, majd további vizsgálatra a mazar-e-sharif-i kórházba szállították. Zabiullah Mudzsahid, a tálibok képviselője telefonon közölte az AP
amerikai hírügynökséggel, hogy a mozgalom egyik tagja hajtotta végre a
támadást.

A sérült magyar katona hozzátartozóit a Honvédelmi Minisztérium már értesítette.