Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elégedettség és köszönet

Szöveg: hm.gov.hu |  2010. október 29. 6:23

A sínai szolgálat alapja a türelem. Türelem egymással és a békét kötött felekkel szemben is – fogalmazott az MFO sínai északi táborának törzsfőnöke a magyar honvédelmi miniszternek tett jelentésében.

N. Johnson ezredes megköszönte dr. Hende Csabának, hogy immáron néggyel több magyar katona áll készen az itteni feladatok végrehajtására. Az amerikaiak hálásak ezért a magyar nemzetnek. A magyarok ugyanis – az amerikaiak értékelése szerint is – kiváló munkát végeznek.

1595909413
Válaszában a honvédelmi miniszter elmondta, hogy bár Magyarország nem nagy és nem is gazdag, ezzel együtt mégis igyekszik teljesíteni a nemzetközi szövetségesi feladatokat. Hazánk tehát nemcsak fönntartja a sínai jelenlétet, hanem erősíti is a térségben a szerepvállalását – hangsúlyozta Hende Csaba.

A honvédelmi miniszter megköszönte Kiss Nándor magyar parancsnoknak a katonás és szép fogadtatást.

A repülőtér betonján a külszolgálat állománya a küldöttség tagjaival együtt énekelte el a magyar himnuszt. Kiss alezredes jelentésében kitért arra, hogy technikai felszerelésüket az MFO római központja adja. Beszélt arról is, hogy feladat-végrehajtásukat néha az utak állapota is nehezíti. Az aszfalt alatt többnyire csak döngölt homok az alap, így előfordul, hogy az eső alámossa azt. Az alezredes arról is szólt, hogy amíg a déli táborban csak amerikaiakkal járőrőznek együtt, addig itt, északon közösen teljesítenek szolgálatot például a kolumbiaiakkal, akik eléggé nagyvonalúan beszélik az angol nyelvet. Mindeközben a magyarok nyelvtudását is nagyra értékelik az amerikai elöljáróik.

Dr. Hende Csaba állománygyűlésen tájékoztatta a sínai északi tábor magyar katonáit az otthoni történésekről. A katonai életpálya kialakításának tervét tetszéssel hallgatták, de így fogadták a miniszter bejelentését a tartalékos keretek feltöltéséről is. A sínai MFO táborok meglátogatásával Dr. Hende Csaba egyiptomi útja befejeződött.

Németh Miklós Attila tudósított Egyiptomból