Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Esélyegyenlőségi nap a Monostori Erődben

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. július 2. 16:43

Esélyegyenlőségi napot rendez a Magyar Honvédség július 9-én, szombaton Komáromban, a Monostori Erődben. A 10 és 15 óra között megrendezendő programok célja az esélyegyenlőséggel kapcsolatos tudatosság növelése, a honvédelmi tárca esélyegyenlőségre vonatkozó szaktevékenységének és szakmai munkájának megjelenítése, bemutatása.

1595921176
A rendezvény üzenete, hogy a Magyar Honvédség, mint a társadalom integráns része, nem vonhatja ki magát sem a társadalmi hatások, sem a társadalmi követelmények alól, ily módon törekszik az elfogadás, a nyitottság ösztönzésére és felhívja a figyelmet a társadalmi egyenlőtlenségek megfelelő kezelésére.

A rendezvényen részt vesznek a tárca és a honvédség vezetői, az egyes katonai szervezetek esélyegyenlőségi referensei, az esélyegyenlőség témakörében érintett állami és társadalmi szervezetek képviselői, az ombudsmanok, az egyes minisztériumok esélyegyenlőségi referensei, a térségben élő hátrányos helyzetű csoportok képviselői, az esélyegyenlőségi táborok tagjai, Komárom, Tata és a régió lakói, valamint érdeklődő katonák és családtagjaik.

A tervezett program szerint Hende Csaba honvédelmi miniszter 10 órakor mond köszöntőt, majd a „Romák a hadseregben" alkotói pályázat díjátadása következik. 10.30-tól vezetői értekezletre kerül sor, a miniszter megnyitó előadásával, a HM Humánpolitikai Főosztály főosztályvezetőjének előadásával, valamint az MH 25. Klapka György Lövészdandár esélyegyenlőségi referensének előadásával.

A délelőtt folyamán nyitják meg a „Nők a hadtörténelemben" című kiállítást is.

Az ebédet követően a Tatai Helyőrségi zenekar műsora, közelharc bemutató, díszelgő bemutató, Tornado 2000 akrobatikus Rock&Roll tánccsoport szórakoztatja a közönséget. Ezután a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által rendezett szavalóverseny győztesének előadása, a RollDance kerekesszékes-tánccsoport műsora, a Fivérek zenekar koncertje következnek, majd Galambos Lajos koncertje zárja a rendezvényt.

Az esélyegyenlőségi nap teljes programja alatt folyamatosan zajlanak a technikai, kézifegyver- és hagyományőrző bemutatók, lesz arcfestés, Ability park (vaklabirintus, kerekes székes akadálypálya, Jel-tér), vakvezető kutyabemutató, mesekuckó, roma kézműves mesterségek bemutatása, kézműves programok, majd íjászbemutatót tekinthetnek meg a Tatai Celőkék közreműködésével.

A látogatók egész idő alatt próbára tehetik ügyességüket a Zrínyi Média által üzemeltetett szimulátorokon, emellett pedig a kivetítőn folyamatosan futnak majd a Magyar Honvédséget bemutató kisfilmek.