Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Figyelem! Felvétel!

Szöveg: honvedelem.hu |  2011. április 7. 13:00

Akármennyire tiszteletlennek is tűnik, de a Zrínyi Média stúdióavatásán a vezérlőből így szólt az egybegyűlt vendégekhez az ünnepség akciófilm-rendezője, Wonke Rezső. Nincs mese, ilyen a filmes világ, és arról sem szabad elfelejtkeznünk, hogy az ünnepélyes aktusról háromkamerás egyenes, élőadás készült…

1595916648
Az alig négy hónap alatt felépített digitális stúdió 2011. március 25-ei avatásán dr. Hende Csaba honvédelmi miniszteren kívül megjelent Gulyás Dénes, az Országgyűlés kulturális- és sajtóbizottságának tagja és Juhász István vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar törzsigazgatója is. A meghívást elfogadva, Sára Sándor Kossuth-díjas filmrendező, dr. Szakály Sándor hadtörténész professzor és Szabó László Zsolt, a Magyar Távirati Iroda (MTI) vezérigazgató-helyettese is részese volt az ünnepélyes ceremóniának. Jelen voltak a digitális jövőt jelentő stúdió avatásán a tárca gazdasági társaságainak vezetői, s több katonai szervezet parancsnoka mellett a kommunikációs tisztek, valamint az MH Ludovika Zászlóalj hallgatóinak képviselői is.

– Az információ megfelelő áramlása a hadügyekben kulcsfontosságú, e nélkül nem létezhet sikeres hadviselés – kezdte ünnepi beszédét a honvédelmi miniszter. – Békeidőben mindez fontosabb, mélyebb jelentést kap: ez az új filmstúdió is ezt szolgálja.

Dr. Hende Csaba kiemelte: a kötelező sorkatonai szolgálat szüneteltetése óta a Magyar Honvédség élete, munkája, nemzetért végzett szolgálata a közgondolkodásban némileg háttérbe szorult, a hadsereg általában a NATO részeként jelenik meg.

– Márpedig a hazát nekünk magunknak kell megvédeni, ha úgy hozza a szükség – mutatott rá a tárcavezető, hangsúlyozva, hogy ez teszi a honvédséget napjainkban is egyik legfontosabb nemzeti alapintézményünkké.

(A Zrínyi Média Filmstúdiójának átadásáról készített írást a Magyar Honvéd magazin április 8-án megjelenő számában olvashatják el!)