Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Győri egyetemistákkal találkozik a miniszter

Szöveg: honvedelem.hu |  2007. november 20. 9:47

Győrbe látogat a mai napon Szekeres Imre honvédelmi miniszter, majd – miután meglátogatja a légvédelmi rakétaezredet – ellátogat a Széchenyi István Egyetemre, ahol az egyetemistáknak tart előadást a honvédség helyzetéről.

Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter egyetemi előadássorozata újabb állomásaként Győrbe látogat ma délután.

Az egyetemi programot megelőzően látogatást tesz az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél, hogy tájékozódjon az alakulat életéről, munkájáról, eredményeiről. 

Ezt követően „Kutatás és fejlesztés a Magyar Honvédségnél" címmel előadást tart a győri Széchenyi István Egyetem Baross Gábor előadótermében. A stabilizálódó Magyar Honvédség bemutatása mellett a NATO rigai csúcsa utáni biztonságpolitikai környezet és főként a Magyar Honvédségnél folyó kutatás és fejlesztés jelentik az előadás fő témáit.

A Magyar Honvédségnél szolgálók többsége jól képzett, nyelvet beszélő, külföldi tapasztalatokkal rendelkező szakember, akik előtt további kihívások, izgalmas feladatok, sok tanulás, képzés és kiképzés, egy szóval: perspektíva áll – olvasható a hivatásos katonai szolgálatot és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen választható további diplomás képzéseket bemutató tájékoztatóban.

A győri egyetem aulájában november 20-án, kedden 13 órai kezdettel a győri Toborzó Iroda közreműködésével a széchenyis egyetemisták megismerkedhetnek a hivatásos katonaélet mindennapjaival, eszközeivel, fegyverzetével, találkozhatnak az iraki és az afganisztáni missziót megjárt katonákkal. Szabó Zoltán „Topi" világbajnok vadászpilótával kipróbálhatják a repülés élményét a vadászrepülőgép szimulátorban. A hallgatók az AN-26-os szállítógéppel „Ancsával" a számítógépes szimulátor segítségével éjszakai műszeres leszállást is végezhetnek.