Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadtörténeti vetélkedő középiskolásoknak

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 23. 11:25

A Honvédelmi Minisztérium a Reneszánsz Év alkalmából országos hadtörténelmi vetélkedőt hirdet magyarországi középiskolások számára.

A többfordulós vetélkedő célja, hogy tisztelegjünk és emlékezzünk Hunyadi Jánosra, mint a korszak legnagyobb hadvezérére, az ő katonai erényeire és Hunyadi Mátyásra, királlyá választásának 550. évfordulója alkalmából. Továbbá, hogy népszerűsítsük és ápoljuk a reneszánszhoz kötődő irodalmi, zenei, képzőművészeti hagyományokat; hogy beszéljünk a korabeli életmódról, szokásokról, viselkedésről és magatartásról.

A vetélkedőre minden magyarországi középiskola 3 fős csapattal jelentkezhet, egy internetes tesztfeladat megoldásával, mely egyben a vetélkedő elődöntőjét is jelenti. Egy középiskolából, illetve egy osztályból több csapat is jelentkezhet. A jelentkezők létszámától függően, szeptember végén egy vagy két területi középdöntőt tartunk, majd novemberben kerül sor a döntőre. A döntőben helyezést elért csapatok értékes jutalomban részesülnek.

Az internetes tesztfeladat letölthető a Honvédelmi Minisztérium (www.hm.gov.hu) és a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. (www.klubkht.hu) honlapjáról, valamint a Sulinet hálózatáról is elérhető a következő linken:

www.klubkht.hu/doc/matyas.rar

A helyes megfejtések beküldési határideje, ezzel a középdöntőre történő jelentkezés időpontja: 2008. május 20.

A szervezők azon csapatok jelentkezését fogadják el, akik az első forduló internetes tesztfeladatát megoldva, annak eredménykódját visszaküldik. Az eredménykódokhoz megfelelő pontszámok tartoznak, amelyek alapján a szervezők elektronikus válaszlevélben értesítik a csapatokat továbbjutásukról.
Amennyiben valamelyik iskola nem tudja a tesztfeladatot az interneten megnézni és letölteni, az igényelheti a Kht-tól annak nyomtatott változatát.

Várunk minden olyan gimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolás diákot, aki kedvet érez történelmünk egyik legszebb időszakának és példamutató családja, a Hunyadi família történetének felidézéséhez.

A vetélkedővel kapcsolatos információ és elérhetőségek:

HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht

Cím: 1143 Budapest, Stefánia út 34-36.

Levelezési cím: 1438 Budapest, Pf. 344.

Tel: 06-1/273-4107,

Kiss József

Fax.: 06-1/273-4196

e-mail: [email protected]