Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Harc a széllel

Szöveg: Gémes Ildikó |  2011. április 19. 13:03

Április 13-án, a Püspökszilágyi Kiképző Bázis és Lőtéren rendezték meg a Honvédelmi Minisztérium (HM) és az MH Támogató Dandár (MH TD) lőbajnokságát, amely egyben előselejtezője is volt a Magyar Honvédség lőbajnokságnak. A megnyitón Pristyák János mérnök ezredes, az MH TD Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont parancsnoka köszöntötte a HM, a Honvéd Vezérkar, az MH TD és az MH Katonai Közlekedési Központ csapatait és egyéni versenyzőit.

Azt már reggel lehetett látni, hogy nem lesz könnyű dolguk a lővonalra állóknak, mivel az erős szél nagyobb összpontosítást és fegyelmet követelt a versenyzőktől. A kiírásnak megfelelően a versenyzők három (35 év feletti, 35 év alatti és nők) kategóriában indultak gépkarabély és pisztoly lőgyakorlaton, valamint párbaj lövészeten. A 35 év feletti kategóriában kimagasló eredmények születtek. Úgy tűnik, a természet ereje rákényszeríttette a versenyzőket a koncentrációra és a megfelelő pillanat kivárására… 

A pontszámok összesítése után kihirdették a dobogós helyeket, melyeket érmekkel, oklevéllel és a kupával jutalmazott Labádi Lóránt mérnök ezredes az MH TD törzsfőnöke. Az MH lőbajnokságán, május 18-án azok a katonák képviselhetik az alakulatot, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak ezen a versenyen.

https://honvedelem.hu/files/files/25451/elért_eredmények_kategóriabontásban.pdf