Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Három miniszter az Országos Szakképzési Tanévnyitón

Szöveg: mhkkb.hu/okm.gov.hu/honvedelem.hu |  2009. szeptember 2. 8:38

Szentendrén a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola ünnepélyes tanévnyitója után, a bázis művelődési központjának színháztermében kezdetét vette a 2009/2010. évi Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepség, amelyen három miniszter – Szekeres Imre, Hiller István, és Herczog László – vett részt.

Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter köszöntötte a rendezvényen megjelent szakmunkásképző intézmények vezetőit, majd tájékoztatta őket arról, hogy a Magyar Honvédség az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója, ennélfogva fontos szerepük van a katonai oktatási intézményeknek.

1595890837
Külön hangsúlyozta az MH KPTSZI jelentőségét mint szakképző intézmény.

Dr. Herczog László szociális és munkaügyi miniszter és Hiller István oktatási és kulturális miniszter az oktatási év megnyitása alkalmából áttekintette a 2009/2010-es tanév aktuális oktatás-politikai és –szervezési feladatait, valamint ismertette a szakképzés lehetőségeit. Ezt követően Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, bázisparancsnok, részletes tájékoztatást adott a katonai kiképzés rendszeréről, a bázis és az iskola tevékenységéről, feladatairól, valamint beszélt a tiszthelyettes képzés történetéről.

Hiller István kiemelte, ahogy eddig, ezután is támogat minden olyan elképzelést, amely a szakképzésben az elméleti és a gyakorlati oktatást közelebb viszi egymáshoz, továbbá lehetőséget biztosít a munkaerőpiaci igényeknek való megfelelésre. Ami a középkorban a föld, a 19. században a gyárépület, az a 21. században a megszerzett és alkalmazható tudás – tette hozzá a tárca vezetője.

Szekeres Imre honvédelmi miniszter beszédében elmondta, hogy a szentendrei Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola a magyar honvédség bölcsője. A magyar honvédség egyike lett a legnagyobb munkáltatóknak. A honvédség kötelékében tanulók a műszaki, közgazdasági ismeretek mellett szociológiai ismereteket is szereznek.

Herczog László szociális és munkaügyi miniszter szerint jól működő iskola nélkül nem lehet működőképes a társadalom. A politika feladata az oktatás körülményeinek megteremtése és az oktatási intézmények közötti párbeszéd ösztönzése – folytatta. Úgy fogalmazott: a színvonalas oktatás, a versenyképes tudás az igazi nemzeti siker titka.

Fotók: Galovtsik Gábor 

1595890837