Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hódmezővásárhelyen és Szentesen járt a miniszter

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. július 29. 19:09

Dr. Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere csütörtökön délelőtt látogatást tett Hódmezővásárhelyen, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár városban települő zászlóaljainál, majd délután Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrednél.

A minisztert a július 29-i csapatlátogatásokra elkísérte Orosz Zoltán vezérőrnagy, a HM Honvéd Vezérkar főnök-helyettese, Kovács József vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Horváth József dandártábornok, a Katonai Biztonsági Hivatal főigazgató-helyettese, valamint Lőrincz Kálmán nyugállományú vezérezredes, a miniszter főtanácsadója is.  A délelőtti, hódmezővásárhelyi programon részt vett Lázár János, a város polgármestere is. 

Hende Csabát Hódmezővásárhelyen, a Zrínyi Miklós Laktanyában Farkas Imre ezredes, az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese, a helyőrség parancsnoka, valamint Kovács József alezredes, törzsfőnök-helyettes fogadta. A díszszakasz és a helyőrségi zenekar katonai tiszteletadása után parancsnoki tájékoztatóra került sor, majd ezt követően a miniszter megtekintette a technikai kiszolgáló állomást, ahol harmincöt katona és tizenöt technikai eszköz sorakozott fel. Egyebek mellett műszaki páncélozott akadályelhárító járműveket, egy Mercedes Unimog 4000-es járművet, egy Mercedes G-270 mentőkocsit, homlokrakodót és univerzális földmunkagépet, valamint BAT-2-es típusú lánctalpas buldózert is bemutattak a hódmezővásárhelyi katonák Hende Csabának.

A miniszter látogatása során megtekintette a laktanya területén található sportcsarnokot és a könyvtárat, valamint a legénységi termet, majd állománygyűlésen köszöntötte a katonákat.

A tárcavezető programja délután Szentesen folytatódott, ahol Nyers József mk. ezredes, a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka fogadta Hende Csabát. A miniszter itt is állománygyűlést tartott, majd megtekintette a csapatmúzeumot, illetve ellátogatott a búvárbázisra is. Szentesen a delegáció megismerkedett a Magyar Honvédségben használt búvárfelszerelésekkel és eszközökkel, majd a katonabúvárok bemutatóját is megtekintették. 

A miniszteri látogatás statikus és dinamikus bemutatókkal folytatódott, a miniszter megtekintette az alakulat PMP szalaghíd készletét, de bemutatták a rendszerben lévő motorcsónak típusokat, lánctalpas úszójárműveket,  erőgépeket, hídépítő berendezéseket, valamint a víztisztító, és ivóvíz-csomagoló berendezést is. A miniszteri delegáció végül a Tisza partján egy hídkomp, majd egy PTSZ-M típusú lánctalpas kétéltű fedélzetére szállt fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Galovtsik Gábor