Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Iskolanap Szentendrén

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. május 31. 7:47

A szentendrei MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolán (MH KPTSZI), május 27–28-án iskolanapon emlékeztek a megalakulás kilencedik évfordulójára, névadójukra, Kinizsi Pálra és a közelgő pedagógusnapra. Csütörtökön, az ünnepi sorakozón Korcsog László alezredes, az iskola megbízott igazgatója köszöntötte a vendégeket, köztük Vanyúr Tibor ezredest, a HM Személyzeti Csoportfőnökség osztályvezetőjét és Mikusi Zsolt ezredest, az MH Központi Kiképző Bázis parancsnokát, majd méltatta a nap jelentőségét.

Az ünnepi beszédet Ferencsák Mihály főtörzsőrmester, szakoktató mondta, majd a honvédelmi miniszteri és az igazgatói elismerések átadását követően Szalay Zoltán ezredes, az Ezüstszalag Alapítvány elnöke adott át jutalomtárgyakat a tiszthelyettes képzésben legeredményesebb munkát végző oktatóknak. A díszmenetet követően megkoszorúzták Kinizsi Pál szobrát és az iskolaépület falán elhelyezett emléktáblát.

Másnap reggeltől sportrendezvényekkel és bemutatókkal folytatódott az iskolanap. A szentendrei tűzoltók sérült gépjárműből való mentést, illetve a kigyulladt jármű oltását mutatták be, a Készenléti Rendőrség tagjai pedig önálló csapatként mérték össze erejüket a katonákkal a különféle sportágakban szervezett versenyekben.
A jó hangulatban lezajlott iskolanap közös ebéddel fejeződött be.


 Fotó: A szerző felvételei