Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jól halad a vagyonfelmérő leltározás Debrecenben

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. január 23. 11:56

A Magyar Honvédségben már megszokott dolog, hogy egy adott év vége, illetve a következő eleje a leltározásról szól, ami sosem egyszerű feladat. Különösen, ha egy teljes körű vagyonfelmérő leltározásról van szó. Ilyen felmérés zajlik jelenleg Debrecenben, az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál is.

A Honvédelmi miniszter az elmúlt év végén rendelte el formájában, a 2007. év általános és teljes körű vagyonfelmérő leltározást az alárendeltek részére.

– A leltározás célja a katonai szervezetek tényleges vagyoni helyzetének megállapítása, mérlegeik valódiságának alátámasztása, a kezelésükben lévő állami vagyon védelmének, továbbá a bizonylati és az anyagi fegyelem megszilárdítása, tárolása és kezelésének szabályosságának, szakszerűségének vizsgálata, ellenőrzése, valamint a csökkent értékű, használaton kívüli, vagyis az elfekvő készletek feltárása – tudtuk meg Csinga Mihály alezredestől, a dandár logisztikai főnökétől.

A leltározás több szakaszból tevődik össze, a már lezárult előkészítő és végrehajtó időszakból, valamint a most, jelen pillanatban is folyó értékelési időszakból.

A leltározás eddigi szakaszában több mint 300 debreceni katona vett részt, hiszen mintegy 130 bizottság járta végig a három telephelyen működő dandárt, és vették számba az alakulatnál előtalálható eszközöket és anyagokat. A leltározásban résztvevő emberek (katonák és közalkalmazottak) az elmúlt időszakban nagyon komoly munkát végeztek.