Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kármentesítik az egykori katonai bázist

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. november 5. 10:12

Európai uniós támogatás segítségével kármentesítik a Heves megyei Tarnaszentmária határában, az egykori honvédségi üzemanyagbázis területét. A munkálatok várhatóan 200 ember számára teremtenek munkaalkalmat a településen.

A 700 millió forint értékű munkálatok keretében eltávolítják az egykori tárolótartályokat, illetve megtisztítják a tartályok közelében az olajjal szennyeződött földet – mondta Czipó László, a település polgármestere, aki hozzátette, hogy jelenleg a munkálatok előkészítése zajlik, amelyek a tervek szerint 2010-ben kezdődnek, és két évig tartanak.

A helyi laktanya évtizedeken át szolgált a Magyar Honvédség üzemanyag tároló bázisaként. A tárolótereket 1997-ben ürítették ki végleg.

A feltárt környezetszennyezés elhárítását határozatban rendelte el az Észak-magyarországi Környezetvédelmi Felügyelőség, a Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynöksége pedig sikerrel pályázott uniós társfinanszírozásra. A munkálatok várhatóan 200 ember számára teremtenek munkaalkalmat a településen, illetve a kistérségben – mondta Czipó László.