Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonaözvegyek országos találkozója

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. március 6. 23:46

Március 6-án a budapesti Stefánia-palotában került sor – a Honvédelmi Minisztérium rendezésében – immár ötödik alkalommal a Katonaözvegyek Országos Találkozójára.

A rendezvélnyen jelen volt Katona Károly mérnök ezredes, a minisztérium személyzeti főosztályvezetője, Vámos Nóra, a kommunikációs és toborzó főosztály vezetőjének helyettese, valamint a honvédséggel kapcsolatban álló társadalmi szervezetek vezetői, képviselői.

Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke a honvédelmi miniszter nevében is köszönetet mondott a katonaözvegyeknek azért az áldozatos munkáért, amellyel férjeiket segítették hivatásuk gyakorlásában, és nehéz körülmények között is példásan nevelték, nevelik gyermekeiket.

1595874026
„A katonafeleségek, amikor férjeiket támogatták, segítették hivatásuk gyakorlásában, a Magyar Köztársaságot és a Magyar Honvédséget szolgálták" – mondotta, többek között, a vezérkari főnök. Éppen ezért a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség továbbra sem feledkezik meg a mintegy 9000 katonaözvegyről.
Erről biztosította a meghívottakat a miniszteri és államtitkári elismerések átadását, valamint az ünnepi műsort követő pohárköszöntőjében a személyzeti főosztályvezető is. A találkozó ebéddel folytatódott, majd a délutáni órákban baráti beszélgetéssel ért véget.