Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kihívásokkal teli esztendő végén

Szöveg: Marics Ildikó százados |  2010. december 20. 14:29

A katonák kiválóan vizsgáztak a veszélyhelyzetekben bátorságból, áldozatkészségből, emberségből és segítőkészségből – hangzott el azon a közelmúltban megrendezett állománygyűlésen, amelyen a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred munkáját értékelték.

Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél ünnepi állománygyűlésen ismerték el azoknak a katonáknak és polgári dolgozóknak a tevékenységét, akik részt vettek a Devecsert és Kolontárt érintő vörösiszap-katasztrófa következményeinek felszámolásában és kiemelkedően dolgoztak ebben az esztendőben.

A rendezvényen a HM Honvéd Vezérkar főnök képviseletében részt vett Halmai Ottó mérnök dandártábornok, a HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség csoportfőnöke, valamint az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának képviseletében Mucsi István ezredes, az MH ÖHP Híradó és Informatikai Főnökség főnöke.

Az állománygyűlésen ismertették dr. Benkő Tibor vezérezredes levelét, amelyben a Honvéd Vezérkar főnöke hangsúlyozta: a katonák a veszélyhelyzetekben kiválóan vizsgáztak bátorságból, áldozatkészségből, emberségből és segítőkészségből. Munkájuk és jelenlétük a térség lakosai számára biztonságot, segítséget, támaszt jelentett.

Ezt követően Halmai Ottó dandártábornok az alakulat 166 katonájának és két polgári alkalmazottjának nyújtotta át a Katasztrófa-elhárításért Szolgálati Jelet. A tábornok ünnepi beszédében kiemelte, hogy 2010. kihívásokkal teli év volt, de a Magyar Honvédség katonái sikeresen teljesítették a feladatokat. Ezután az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának elismeréseit Mucsi István ezredes adta át.

Az idei esztendő feladatait Nagy Lajos mérnök alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka értékelte. Hangsúlyozta: bár az ezred nem végez látványos munkát, a háttérben nagyon fontos feladatokat lát el hatvanhét helyen az országban. Az alezredes beszédében kitért a missziós feladatokra is: megtörtént a Nemzeti Támogató Elem első váltásának felkészítése és kiküldése.

Nagy alezredes köszönetét fejezte ki a Honvédelmi Minisztériumnak, a Honvéd Vezérkarnak, valamint az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak mindazért a támogatásért, amelyet az ezred kapott az idei évben, majd megköszönte az alakulat teljes személyi állományának a munkáját, pozitív hozzáállását.

Fotó: A szerző felvételei