Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kinevezte az államfő a minisztereket

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. április 20. 14:44

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn a Sándor-palotában kinevezte a Bajnai-kormány minisztereit. A kinevezési okiratok átadása előtt a Himnusz hangzott el, majd miután az államfő gratulált a minisztereknek a kinevezéshez, a Szózatot hallgatták meg. Az új kormányban továbbra is Szekeres Imre vezeti a honvédelmi tárcát.

Külügyminiszterré nevezte ki az államfő Balázs Pétert, igazságügyi és rendészeti miniszterré Draskovics Tibort, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszterré Ficsor Ádámot, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterré Gráf Józsefet, szociális és munkaügyi miniszterré Herczog Lászlót.

Oktatási és kulturális miniszterré nevezte ki Hiller Istvánt, közlekedési hírközlési és energiaügyi miniszterré Hónig Pétert, a társadalompolitika összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszterré Kiss Pétert, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterré Molnár Csabát, pénzügyminiszterré Oszkó Pétert, környezetvédelmi és vízügyi miniszterré Szabó Imrét, egészségügyi miniszterré Székely Tamást, honvédelmi miniszterré Szekeres Imrét, valamint önkormányzati miniszterré Varga Zoltánt.

A Bajnai-kormány miniszterei letették az esküt a Parlamentben.

Fotók: Tóth László