Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Konferencia a kis- és közepes vállalkozásokról a védelmi szektorban

Szöveg: kormany.hu |  2011. április 4. 10:59

A kis- és közepes vállalkozások a védelmi szektorban címmel tart konferenciát Honvédelmi Minisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium a Stefánia Palotában, Budapesten. Az EU elnökségi rendezvényt április 5-én Márki Gábor a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára nyitja meg.

Az Európai Bizottság 2007 decemberében elfogadta az úgynevezett „Védelmi programot", amelynek célja, hogy megerősítse az európai védelmi ipart és egyfajta új, európai szemléletű üzleti együttműködést ösztönözzön a jelenleg még felosztott nemzeti védelmi piacokon. A program számos javaslatot tartalmaz a kis- és középvállalkozások támogatásáról, amelyek manapság a védelmi szektorban számos problémával szembesülnek. A többi között nem rendelkeznek elegendő információval az üzleti lehetőségekről és nehezen tudják a termékeiket és a szolgáltatásaikat eljuttatni a fogyasztókhoz. A „Védelmi program" elfogadását követően az a döntés született, hogy a konferenciák során konkrét megoldásokat javasolva segítsék a vállalkozókat, ezzel is ösztönözve a védelmi ipar versenyképességét.

„A kis- és közepes vállalkozások a védelmi szektorban" című EU-elnökségi rendezvényen a szakértők az eddig elért eredmények megtárgyalásán túl eszmecserét folytatnak a nemzeti szintű megvalósítási folyamatokról. A konferencián az EU- tagállamok hadfelszerelési igazgatóságainak munkatársai, valamint hazai és nemzetközi védelmi ipari cégek képviselői vesznek részt.

(HM Sajtóiroda)