Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Követendő példa az aktív katonák előtt

Szöveg: Szűcs László |  2009. augusztus 10. 14:08

Születésnapjuk alkalmából Tömböl László mérnök vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke emléktárgyakat adományozott hét nyugállományú tábornoknak hétfőn délután, a Honvédelmi Minisztériumban. Volt, aki Hadik szablyát, mások bronz lovas szobrot, színes viselettörténeti kisplasztikát, illetve kardját vizsgáló huszárszobrot kaptak.

Tömböl László mérnök vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, a Magyar Honvédséghez való kötődése, a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége, valamint életútja elismeréseként, jubileumi születésnapja alkalmából emléktárgyat adományozott Buczkó Imre nyugállományú vezérőrnagynak, Horváth Cz. János nyugállományú vezérőrnagynak, dr. Lontai Lajos nyugállományú vezérőrnagynak, dr. Ronkovics József nyugállományú vezérőrnagynak, Dobó Péter nyugállományú vezérőrnagynak. Sztanó Géza nyugállományú vezérőrnagynak, illetve dr. Urbán Géza nyugállományú dandártábornoknak.

Az elismerésben részesültek hétfőn délután, a Honvédelmi Minisztériumban vehették át emléktárgyaikat a vezérkari főnöktől. Volt, aki Hadik szablyát, mások bronz lovas szobrot, színes viselettörténeti kisplasztikát, illetve kardját vizsgáló huszárszobrot kaptak.

Az emléktárgyak átadása utáni köszöntőjében Tömböl László mérnök vezérezredes hangsúlyozta: a Magyar Honvédségben szép hagyománya van annak, hogy a vezérkari főnök köszönti a jubileumi születésnapjukat ünneplő nyugállományú katonákat, hiszen az az életpálya, amit ők betöltöttek, elismerésre méltó, és a jelenleg aktív állományú katonák előtt példaként említhető. Tömböl tábornok megköszönte azt a munkát, amit a díjazottak aktív pályafutásuk során, illetve már nyugállományúként a Magyar Honvédség jobb társadalmi elismertsége érdekében tettek. Hiszen – mint a vezérezredes elmondta – a haderőnek szüksége van arra, hogy minél jobb társadalmi megítélése legyen, s hogy a társadalom lássa a katonák tevékenységét.

A bensőséges hangulatú ünnepség után a nyugállományú tábornokoknak lehetőségük volt kötetlen beszélgetést folytatni a vezérkari főnökkel, illetve egymással.

 

 

 

Fotó: Szűcs László