Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Küzdeni kell és közösséget építeni”

Szöveg: Antal Ferenc |  2016. május 7. 22:54

„Az ősök hagyatékának továbbadása, a történelmi múlt ismerete kiemelten fontos a nemzeti megmaradás érdekében” – fogalmazott dr. Simicskó István honvédelmi miniszter a Harcművészek a Határontúliakért elnevezésű kulturális és sportrendezvényen május 7-én, Budapesten. 

1596013212

A hatodik alkalommal megrendezett eseményen száztíz, Erdélyből és a Felvidékről érkezett magyar fiatal vett részt, akik ízelítőt kaptak a hazai Wing Tsun harcművészmesterek tudásából. Dr. Simicskó István – aki maga is évtizedek óta a Leung Ting Wing Tsun elnevezésű keleti harcművészet művelője – beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy az ősök hagyatékának továbbadása, a történelmi múlt ismerete kiemelten fontos a nemzeti megmaradás érdekében. A honvédelmi miniszter hozzátette: napjaink generációit számos irányból érhetik negatív hatások, amivel szemben fel kell vértezni a fiatalságot, hogy nemzetünket és közösségünket szolgáló emberré válhassanak. A harcművészet a lelki fegyverraktár egyik fontos eleme, hiszen elősegíti a egészséges és helyes életmódot, küzdelemre és kitartásra nevel – tette hozzá a tárcavezető.

1596013212

A szervezők nevében Si Fu Máday Norbert nagymester, a Magyar Wing Tsun Egyesület vezetője, a Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség vezető instruktora a honvedelem.hu-nak elmondta: a rendezvényen évről évre egyre több határon túli gyermek vesz részt, akiknek hatalmas erőt ad minden hazánkban eltöltött pillanat. „Egész évben ezt a napot várom, hiszen az a célunk, hogy örömet és őszinte segítséget nyújtsunk a határon túli magyar fiataloknak" – fűzte hozzá.

1596013213

A rendezvény dinamikus sportfoglalkozással folytatódott, ahol a résztvevők önvédelmi technikákat sajátíthattak el az ország minden tájáról érkezett mesterek felügyelete mellett. A nap hátralevő részében a fiatalok megtekintették a Magyar Szablyavívó Iskola bemutatóját, valamint látogatást tettek a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban.

1596013213

Fotó: Dévényi Veronika