Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magas rangú vendég a Műveleti Központban

Szöveg: Kánya Andrea |  2010. április 15. 12:34

Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium államtitkárának meghívására hivatalos látogatásra hazánkba érkezett Nguyen Huy Hieu vezérezredes a Vietnami Szocialista Köztársaság védelmi miniszter-helyettese, aki az államtitkárral, valamint Szekeres Imre honvédelmi miniszterrel is megbeszéléseket folytatott.

A delegációnak bemutatták a Magyar Honvédség Műveleti Központját: itt Süle Attila mk. ezredes, a Műveleti Központ parancsnoka tartott tájékoztatást többek között a szervezet működéséről, valamint a magyar védelmi rendszer békeműveletekben való tevékenységéről.

Ezt követően a honvédelmi miniszter üdvözölte a vietnami küldöttséget. A miniszter elmondta, nagyra értékeli a két ország közötti kapcsolatot, valamint a két ország hadseregének és honvédelmi minisztériumának együttműködését is. „Látok együttműködési lehetőséget a hadiiparban, a képzésben és a tapasztalatok cseréjében is", hangsúlyozta Szekeres Imre a jövőt illetően.

Szekeres Imre és Nguyen Huy Hieu vezérezredes a megbeszélést követően emlékplaketteket adományoztak egymásnak, majd Vadai Ágnes folytatott megbeszéléseket a delegáció tagjaival.

Fotó: Galovtsik Gábor