Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar áldozat Afganisztánban

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. június 10. 11:26

A mai napon magyar idő szerint reggel hét órakor egy házi készítésű robbanószerkezet hatástalanítása közben életét vesztette egy magyar katona Afganisztánban.

A Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) tűzszerész részlege az MH PRT felelősségi körzetébe tartozó területen lévő másodrendű útvonalon észlelt robbanószerkezethez vonult ki, hogy azt az illetékes hatóságok kérésére hatástalanítsa. A robbanóeszköz a hatástalanítás közben felrobbant. A magyar katona a helyszínen életét vesztette.

Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter intézkedett az eset kivizsgálására. Havril András vezérezredes, a HM Honvéd Vezérkar főnöke a szükséges intézkedéseket megtette. A honvédelmi miniszter tájékoztatta a balesetről a Magyar Köztársaság elnökét, a miniszterelnököt, valamint az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnökét és a parlamenti pártok frakcióvezetőit.

Az elhunyt katona hozzátartozóit a Magyar Honvédség értesítette. A honvédelmi miniszter, a HM Honvéd Vezérkar főnöke és Tömböl László altábornagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka részvétét fejezte ki a családnak.

További részletek hamarosan.