Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Meglepetéssel érkezik a miniszter

Szöveg: Révész Renáta |  2007. december 15. 10:24

Közel ezer magyar katona kénytelen családjától távol tölteni az ünnepeket. Szekeres Imre honvédelmi miniszter csakúgy mint tavaly, idén is ellátogat egy határon túli misszióba, hogy ajándékkal és némi meglepetéssel kedveskedjen – ezúttal a Koszovóban szolgáló magyar katonáknak.

Mivel tudjuk, hogy a KFOR kötelékében Koszovóban szolgáló katonák is olvassák a honvedelem.hu-t, ezért nem árulhatjuk el idő előtt, hogy milyen meglepetés vár az egyenruhásokra. Elöljáróban talán annyit, hogy a szombaton Pristinába érkező delegációval tart valaki, aki arról gondoskodik, hogy az ünnepi vacsorán egyetlen katona se maradjon éhen. Sőt, őt elkíséri még egy meglepetés-vendég, aki az ünnepi műsorról gondoskodik, hiszen az egész évi kemény munka után minden katonának kijár egy kis szórakozás.

Tény és való, hogy a misszióban szolgáló egyenruhások izgatottan várták, kivel érkezik a miniszter, bár mindannyiuk szíve egy kicsit otthon maradt, ott ahol családjuk és szeretteik vannak.
Többek között a honvágyon igyekeznek enyhíteni a hétvégén Koszovóba látogató delegáció tagjai. Szekeres Imre honvédelmi minisztert útjára elkísérte April H. Foley amerikai nagykövet, illetve Havril András vezérezredes, vezérkari főnök is – annyit talán elárulhatunk, hogy nem ők felelnek majd az ünnepi menü elkészítésért, bár egy kis apró ajándékot visznek majd a misszióban szolgálóknak.

Szekeres Imre a Szent László táborban tett látogatás után a tervek szerint találkozik a KFOR parancsnokával és a koszovói ENSZ főmegbízottal is.