Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nagyon jó volt magyarnak lenni a lelátón!”

Szöveg: Szűcs László |  2012. augusztus 8. 21:04

A női kajaknégyes szerezte meg Magyarország hatodik aranyérmét a londoni olimpián. A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina összeállítású csapat – akik közül hárman a Domino Honvéd sportolói – az 500 méteres számban diadalmaskodott.

1595939759
Az augusztus 8-i, szerdai döntő futam alatt a lelátón ott ült dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára is, aki ezúttal mint a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) társadalmi elnöke szurkolt a lányoknak.

„Kiváló csapatmunka volt! Nagyon büszke vagyok a kajaknégyes versenyzőire, akik láthatóan elérzékenyültek a győzelem után: volt, aki el is pityeregte magát, amikor felállt a dobogóra" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Simicskó István, aki a csapat edzőjével, Csipes Ferenccel és Horváth Gáborral, a BHSE kajak-kenu szakosztályának igazgatójával együtt buzdította a lányokat.

Simicskó István hozzátette: „Nagyon jó volt magyarnak lenni a lelátón! A magyar szurkolók kitettek magukért, és azt hiszem, hogy a lányoknak is jólesett a buzdítás."

A BHSE társadalmi elnöke kiemelte: hatalmas munka van az olimpiai aranyérem mögött! Nagyon büszke a női kajaknégyes három honvédos sportolójára és természetesen Fazekas Krisztinára is, aki csak azért nem honvédos, mert Amerikába ment férjhez.

„A lányok olimpiai győzelme nagyon nagy siker, és én őszintén remélem, hogy ez a siker holnap is folytatódik. Kozák Danuta a kajakegyesben indul jó esélyekkel, ám én bizakodva tekintek a páros futam elé is, amelyen Kovács Kati és Janics Natasa képviseli Magyarországot. Bízom benne, hogy további, szépen csillogó érmekkel gyarapodik a kajakos csapat" – mondta Simicskó István.

Fotó: MTI és Honvédelmi Minisztérium