Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötpárti egyeztetés a Honvédelmi Minisztériumban

Szöveg: kormany.hu |  2011. október 14. 14:21

Dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára 2011. október 14-én, pénteken ötpárti megbeszélésen tájékoztatta a parlamenti frakciók megjelent szakpolitikusait a második félév honvédelemmel kapcsolatos jogalkotási feladatairól.

1595925956
Az egyeztetés során Simicskó István arról tájékoztatott, hogy a Honvédelmi Minisztérium 2011. évi jogalkotással kapcsolatos tevékenységét elsődlegesen Magyarország Alaptörvényének elfogadása és 2012. január 1-jei hatályba lépése határozza meg. Az ötpárti egyeztetésen szó volt a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény (Hjt.) és más törvények szolgálati viszonnyal kapcsolatos módosításáról. A módosítás elsődleges célja azoknak a szabályoknak a megteremtése, amelyek a Magyar Honvédség 2012-2021. közötti humánstratégiája megvalósításának megkezdéséhez nélkülözhetetlenek. Az államtitkár elmondta: az átfogó törvénymódosítás tervezett hatálybalépése 2012. január 1-je. A következő szabályozási fázisban, 2013. január 1-jei hatálybalépéssel új jogállási törvény készül majd, amely a tervek szerint már tartalmazni fogja a közszolgálati életpályák összehangolásával kapcsolatos szabályokat. Simicskó István röviden ismertette a készülő, honvédelmi célú adatkezelésről szóló törvényjavaslat koncepcióját is, melynek szövegszerű ismertetését rövid időn belülre ígérte.

Az ötpárti egyeztetésen megjelent képviselők üdvözölték a készülő törvényjavaslatokkal kapcsolatos érdemi párbeszéd fenntartását. A megbeszélésen elhangzott, a Honvédelmi Minisztérium valamennyi fél részére eljuttatja a tárca humánstratégiai elképzelését, s a felmerült kérdésekről az egyeztetést későbbi időpontban folytatják.

(HM Sajtóiroda)