Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Beszerzési kiképzés

Szöveg: HM FHH |  2011. október 14. 13:25

A HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal Beszerzési Igazgatósága 2011. szeptember 19. és szeptember 23. között szakmai képzést tartott az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) és alárendelt alakulatai részére. Az ötnapos rendezvényen a katonai szervezetek beszerzéssel foglalkozó állománya vett részt.

1595925955
A képzést egy új jogszabály, a honvédelmi szervezetek beszerzéseinek eljárási rendjét szabályozó 71/2011 (VI.30.) HM utasítás hatályba lépése tette szükségessé. Az utasítás azért hoz változást, mert lehetőséget ad a honvédelmi szervezetek részére meghatározott áruk és szolgáltatások esetében 2 millió forintos értékhatárig, illetve szintén adott termékkörben az uniós értékhatár alatti közbeszerzési eljárások saját hatáskörben történő lefolytatására.
A kiképzésre az MH ÖHP igénye alapján, a két szervezet szoros együttműködésével került sor. A képzés tematikáját az MH ÖHP által felvetett kérdések alapján alakították ki.

A rendezvényt Baráth István mérnök dandártábornok, az MH ÖHP parancsnokhelyettese, a logisztikai erők főnöke nyitotta meg. Ezt követően első előadóként a HM FHH Beszerzési Igazgatóság igazgató-helyettese, Dr. Tomka Barnabás beszélt arról az új honvédelmi miniszteri szabályzóról, ami lehetővé tette a katonai szervezetek számára önállóan (köz)beszerzési eljárás lefolytatását. A továbbiakban előadást tartott még többek között a Hadfelszerelési Igazgatóság igazgatója, Pogácsás Imre mérnök ezredes, és a HM Kontrolling és Szabályozási Főosztály osztályvezetője Szabó Árpád ezredes is. A szakmai prezentációk zömét a Beszerzési Igazgatóság osztályvezetői, osztályvezető helyettesei és jogi szakemberei tartották. A rendezvény többi napján az előadók sorában megtalálhatók voltak a Gazdasági Igazgatóság és az Infrastrukturális Igazgatóság szakembereit is.