Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Piacvezető honvédségi cég a szakkiállításon

Szöveg: kormany.hu |  2011. november 12. 8:07

A Hungexpo területén első alkalommal rendezték meg a Service Expo szakkiállítást, amelyen a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. is részt vett. A cég standján a látogatók találkozhattak a magyar fejlesztésű Ikran elnevezésű pilóta nélküli felderítőgéppel is.

November 9–11. között a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) is képviseltette magát a Hungexpo területén megtartott Service Expo – üzleti szolgáltatások szakkiállításon.

Annak ellenére, hogy a HM EI. Zrt több mint tizenöt éve jelen van a szolgáltató szektorban a nagyközönség számára mégis kevésbé ismert a cég valós tevékenysége, pedig alkalmazottai számát tekintve piacvezető az élőerős őrzés-védelem területén és az ingatlan-üzemeltetési szegmensnek is meghatározó szereplője.

A kiállításon a cég bemutatta mindhárom meghatározó szolgáltatási területét. Az ingatlan-üzemeltetés, az őrzésvédelem és az informatikai szakszolgáltatások mellett az érdeklődők betekintettek a vállalat egyik kiemelt kutatás-fejlesztés projektjébe is.

A HM EI Zrt. bemutatta az egyik legújabb fejlesztését, a tavasszal megjelent Ikran elnevezésű pilóta nélküli felderítőgépet is. A mindössze 18 kilogramm össztömegű, 3,8 méter fesztávolságú repülőgép kis méreténél és egyszerű üzemeltetésénél fogva a missziós konvojkísérési feladatoktól egészen a csőhálózatok felügyeletéig széles körűen alkalmazható. Ezáltal a Magyar Honvédség mellett a katasztrófavédelem és a civil iparvállalatok légi felderítési igényeit is ki tudja elégíteni.

Dr. Borbíró Zoltán, a HM EI Zrt. Igazgatótanácsának elnöke úgy fogalmazott: „A kiállításon történő megjelenésével a részvénytársaság azt kívánta kihangsúlyozni, hogy honvédségi feladatai mellett a civil szektor részéről felmerülő védelmi igényekre is gyorsan és magas szakmai színvonalon képes reagálni."