Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sok tennivalónk van még a szabadság terén

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. március 16. 6:14

Sok tennivalónk van még a szabadság terén, nemzedékünk feladata és küldetése, hogy kiszabaduljunk az országot fojtogató adósságcsapdából – hangoztatta a nemzeti ünnepen mondott beszédében kedden a Vas megyei Táplánszentkereszten Hende Csaba. „Jelenleg tízszer annyit költünk minden évben adósságunk visszafizetésére, mint amennyit például a haza védelmére fordítunk”, nem jut elegendő pénz kórházakra, munkahelyteremtésre, nem jut pénz az életünkhöz alapvetően szükséges dolgokra sem – mondta a honvédelmi miniszter.

„Akárki mit ábrándoz, csak a vagyonos nemzet szabad" – idézte Széchenyi István szavait a rendezvényen a honvédelmi miniszter.

Hende Csaba szerint ha nemcsak az eszünkbe vesszük, hanem a szívünkbe is engedjük ezt a mondatot, rá kell ébrednünk, hogy nagyon is sok teendőnk van még a szabadság terén.

Szavai szerint a mi nemzedékünk feladata és küldetése, hogy kiszabaduljunk az adósság csapdájából, amely most már nem a jövőnket, hanem a mindennapjainkat emészti el.

„A mi feladatunk, hogy visszaadjuk az országnak az önrendelkezés szabadságát, hogy megszabadítsuk az országot a fojtogató terhektől" – mondta.

Csak akkor számíthatunk arra, hogy a dolgok kedvezően alakulnak, „ha a gondviselés is mellénk áll, és ha mi is megtesszük a magunkét" – fűzte hozzá a politikusa, aki az egyéni országgyűlési választókerületéhez tartozó községben mondott beszédet a nemzeti ünnepen.

„A mi nemzedékünk sem rosszabb, mint az 1848-49-es szabadságharcosoké", vagy azoké, akik ezer esztendőn át felépítették, megtartották és megvédték ezt a hazát – jelentette ki.„ Mindannyiunkat a hitnek kell vezetnie, a hitnek abban, hogy mi, akik ebben a hazában élünk, összetartozunk, s a hitnek a magyar szabadságban. Nagy ajándék, hogy ezért a hitért nekünk most nem meghalnunk, hanem élnünk és dolgoznunk kell" – mondta Hende Csaba.